VIDEO – Mitropolitul Serafim al Europei Centrale şi de Nord la biserica din Campusul Universitar ” Tudor Vladimirescu „

În după amiaza zilei de vineri, 23 august 2019, la Catedrala Mitropolitană din Iași, a început cea de-a doua ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova – ITOM 2019. Peste 1400 de tineri din întreaga regiune a Moldovei și nu numai, s-au întâlnit la Iași pentru a participa timp de 3 zile la diferite conferințe, sesiuni și activități de dezvoltare. Slujba de Te Deum a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. 

Evenimentul ITOM reunește la Iași, timp de 3 zile, peste 1400 de tineri și adolescenți din întreaga regiune a Moldovei dar și din zona Basarabiei, Cernăuți și Ialomița. Participanții de anul acest sunt coordonați și sprijiniți de aproximativ 250 de voluntari, responsabili cu buna desfășurare a activităților.

În programul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova a figurat pentru dimineata zilei de 24 august si ofricierea Sfântei Liturghii de c ă tre Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord la Biserica cu hramurile „Sfântul Iulian din Tars” şi „Sfinţii Arhangheli” din Campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu”

Aflat la a doua ediție, evenimentul reprezintă un răspuns la dorința tinerilor de a se întâlni, de a găsi răspunsuri la întrebările lor. După organizarea la Iași în anul 2017 a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși – ITO 2017 la care au participat 6250 tineri din 34 de țări – ITO Moldova a devenit o tradiție și un eveniment așteptat de tinerii din regiunea Nord Est și din Municipiul Iași. Timp de trei zile, oraşul celor şapte coline va reuni în inima sa 1.400 de tineri ortodocşi din judeţele Iaşi, Neamţ, Botoşani, Suceava, Bacău, Vaslui, Ialomiţa, dar şi 248 de voluntari care se pregătesc să-i primească şi să-i bucure pe tinerii participanţi.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *