Moara de Foc: pot începe lucrările la blocul cu 12 niveluri de lângă pasajul Băncilă

Primăria Iași a eliberat autorizația pentru construirea unui bloc cu locuințe (12 niveluri) pe șos. Moara de Foc, lângă pasajul Băncilă, beneficiarii fiind doi dezvoltatori imobiliari din Republica Moldova care se află la prima afacere de acest tip la Iași.

Terenul are o suprafață de 4.446 mp, iar proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobat încă din luna octombrie 2018. Actualul beneficiar este firma Braus.ro care a achiziționat terenul pentru o sumă de 3,5 milioane euro – 1,5 milioane euro este echivalentul a 1.100 mp utili în viitoare construcție (apartamente).

Terenul a aparținut Dazz Group (firmă care a obținut aprobarea PUZ-ului) care l-a vândut către Mercur Mary (2,2 mil. euro), firmă care, în final, a înstrăinat suprafața către cei de la Braus.ro. În tranzacție sunt implicate și persoane fizice (imobiliarii Paul Avataji și Constantin Gavrilă), terenul fiind format din trei parcele alăturate

Blocul va avea 12 niveluri: demisol, parter, 9 etaje și etaj tehnic. La demisol și parter vor fi locuri de parcare (106 în total), în condițiile în care parterul va găzdui și spații comerciale, birouri (cabinet avocat, birou arhitectură etc.) sau spații prestări servicii. La nivelurile superioare vor fi amenajate 79 de apartamente: 27 cu o cameră, 40 cu două camere și 12 cu trei camere.

Aceasta este o randare inițială a blocului: Primăria a „tăiat” din nivelurile celui de-al doilea tronson din plan depărtat (acum e un singur etaj) întrucât investitorul nu putea asigura locuri de parcare suplimentare

Tronsonul înalte va fi amplasat la șos. Moara de Foc, iar celălalt corp va fi construit spre zona fostei berării. Braus.ro este deținută de Grigori Țîrchi și Alexandru Cecan, ambii din Republica Moldova, ei fiind cunoscuți pentru investiții imobiliare în Chișinău. Amândoi au cetățenie română, având domiciliul în alte orașe decât Iași. Societatea a fost înființată cu două luni înainte de achiziția terenului din Moara de Foc.

sursa text & foto: apix.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *