VIDEO – BATAIA DE LA RUGINOASA INABUSITA DE JANDARMII DIN BACAU

Tinerii mascaţi din comuna Ruginoasa au ieşit în stradă şi au oferit un spectacol impresionant localnicilor fără însă să-şi pună viaţa în pericol.
Tradiţionala ” Bătaie de la Ruginoasa „, care are loc pe 31 decembrie, a fost evitată şi anul acesta de autorităţi.
” Ciomăgeala ” mascaţilor a fost interzisă de reprezentanţii comunei, de jandarmi şi de poliţişti.


Marţi , 31 decembrie 2019, pe strada principala din Ruginoasa s-au strâns sute de localnici şi curioşi să admire jocul spectaculos al tinerilor mascaţi din comună.

Tinerii costumaţi cu măşti impresionante au fost însoţiţi pe traseu de jandarmi, şi poliţişti care i-au lăsat să se confrunte, fără să apară incidente majore.
Spectatorii de pe margine strigau la oamenii legii să-i lase pe mascaţi să se bată cu ciomogele.

Tradiţionala ” Bătaie de la Ruginoasa ” s-a încheiat, în trecut, cu adevărate tragedii. ” Delenii ” şi ” vălenii ” şi-au împărţit, cu generozitate bâte în cap, s-au încaierat şi s-au bat până la epuizare. În 2007, bătaia s-a soldat cu şase dosare penale şi 20 de amenzi date de către jandarmi. În decembrie 2011, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar un tânăr de 17 ani a ajuns în comă la spital şi a rămas paralizat pentru tot restul vieţii.

În fiecare an, pe 31 decembrie, la Ruginoasa este o regulă nescrisă ca în comuna ieşeană să aibă loc o bătaie între flăcăi, împărţiţi în două cete: Văleni şi Deleni. Conform tradiţiei, învingătorii au privilegiul ca în noul an să organizeze baluri la care vor invita ce fete doresc.

sursa info : adevarul.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *