VIDEO – CONSILIERUL CEZAR BACIU A DEBLOCAT ORASUL IASI

consilierul USR PLUS CEZAR BACIU A DEBLOCAT ORAȘUL IASI prin faptul că alături de consilierii PNL și PMP A VOTAT BUGETUL ORASULUI IASI

Cu 14 voturi pentru şi două abţineri, proiectul de hotârăre referitor la adoptarea bugetului municipiului Iaşi pe anul 2021 a fost adoptat. La şedinţă extraordinară din data de 12 05 2021 au fost prezenţi 20 de consilieri locali (11 de la PNL, 4 de la PSD, 3 de la USRPLUS și 2 de la PMP) .

Cele 14 voturi au fost asigurate de cei 11 consilieri PNL, cei doi consilieri PMP şi Cezar Baciu (USR).

De menţionat că cei patru social-democraţi prezenţi în sală au părăsit incinta în momentul votului.

Voi vota în conformitate cu jurământul pe care l-am depus în fața cetățenilor municipiului Iași, sunt pentru bugetul municipiului Iași „, a declarat consilierul USRPLUS Cezar Baciu, în aplauzele celorlalți consilieri locali.

„Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași vor propune Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Aceasta excludere nu se poate face direct de către Biroul Local sau cel Județean din cauza faptului ca USR și PLUS sunt acum in procedura de fuziune”, a declarat şefa filialei, Cosette Chichirău.

Vreau sa-i multumesc domnlui Baciu care a inteles ca nu o relatie personala cu primarul municipiului Iasi este importanta. Ci o relatie intre rolul pe care il are un consilier local si cetatenii care l-au votat este importanta.” a afirmat Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi.

Potrivit Codului Administrativ, mandatul unui consilier local inceteaza daca isi pierde, inclusiv prin excludere, calitatea de membru al partidului pe lista caruia a fost ales. De precizat ca persoana in cauza poate ataca in instanta decizia de excludere astfel ca poate ramane consilier local pana la finalizarea procesului.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *