VIDEO – CORINA CRETU , COMISAR EUROPEAN : ” Este o enigma de ce Guvernul nu consuma banii de la Bruxelles „

Absorbtia fondurilor europene in Romania si, in particular, in Municipiul Iasi a facut obiectul unei conferinte de presa pe care comisarul european pentru Politică Regionala, Corina Cretu, a sustinut-o impreună cu primarul Mihai Chirica sambătă, 30 martie, la Palatul Roznovanu.

Comisarul european Corina Cretu , candidat al Pro Romania la alegerile europene , a declarat , sambata, la Primaria Iasi ca ” avem un sistem foarte bine pus la punct de control al banilor europeni , de auditare a banilor europeni , nu stiu daca aceasta este cauza pentru care acesti bani nu sunt folositi. Este o enigma pentru mine de ce se asteapta banii de la Bruxelles si nu sunt consumati , dar pe dealta parte se vine cu propuneri alternative . Noi la Comisia Europeana sfatuim toate statele membre sa foloseasca aceasta oportunitate pe care nu stim cat de mult o sa o mai avem de a folosi bani europeni care vin gratuit”

La finalul conferintei de presa , comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a primit in dar de la primarul Mihai Chirica albumul ” Misiuni Diplomatice in Romania 1916-1918 ” , un volum trilingv, bogat ilustrat  .

” Pentru ca si in urma cu 100 de ani tot Comunitatea Internationala este cea care a salvat Romania . Daca nu era Franta, daca nu era Belgia si Statele Unite , daca cele trei state alaturi de alti parteneri ai lor si ai Romaniei in acelasi timp nu si-ar fi dat mana pentru a salva Romania, probabil , soarta noastrs ar fi fost si mai grea decat cea de astazi.” a spus Mihai Chirica , primarul Capitalei Istorice a Romaniei , Iasi.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *