VIDEO – COSTEL ALEXE , ASTEPTAT CU CATUSE PRECUM LIVIU DRAGNEA

Pe 4 octombrie 2017 oradesibiu.ro scria : ” Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mers la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, acolo unde s-a reluat de la zero procesul în care este acuzat de abuz în serviciu. Câțiva protestatari l-au așteptat cu cătușe, iar la plecare președintele social democraților a fost flancat de mai mulți susținători aduși de Codrin Ștefănescu. „

Pe 5 mai 2021 aktual24.ro scrie :

Presedintele CJ Iasi, Costel Alexe, a fost intampinat cu o pereche de catuse, miercuri, in fata ICCJ de catre protestatarul Marian Morosanu „Ceausescu”.

„Domnule Alexe, nu va este rusine? Din calitatea de membru al guvernului Romaniei ne-ati inselat! Borfasule, hotule, da-ti demisia, hotule! Ti-ai batut joc de increderea romanilor, ai furat in calitate de ministru, ma borfasule! Nu ti-e rusine, ma?”, a strigat Morosanu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca plangerea depusa de Costel Alexe, care cere sa ii fie revocat controlul judiciar, precum si contestatia fostului director general al Combinatului Siderurgic Liberty Galati, Bogdan Ioan Grecu, care cere si el sa fie scos de sub control judiciar.

In 28 aprilie, DNA a anuntat inceperea urmaririi penale impotriva lui Costel Alexe, pentru luare de mita si instigare la delapidare. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, pana in 25 iunie. Aceeasi masura a fost luata si in cazul lui Bogdan Grecu, fostul director general al combinatului siderurgic Liberty din Galati, urmarit penal pentru dare de mita si delapidare.

Intre obligatiile impuse prin controlul judiciar in cazul celor doi se afla interdictia de a parasi tara si aceea de a nu comunica, direct sau indirect, pe nicio cale cu anumite persoane, mentionate in ordonanta. DNA precizeaza ca in acest dosar sunt urmarite penal si alte persoane.

DNA il acuza pe Costel Alexe, fost ministru al Mediului in Guvernul Orban si actual presedinte al Consiliului Judetean Iasi, ca ar fi primit mita de la un combinat siderurgic (Liberty din Galati) 22 de tone de produse din tabla, pentru alocarea cu titlu gratuit catre combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera.

Costel Alexe a sustinut ca este nevinovat si s-a declarat convins ca va demonstra acest lucru in instanta. El a anuntat ca, intr-un „gest de onoare”, se autosuspenda din functia de presedinte al PNL Iasi.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *