VIDEO – CU SCANDAL A FOST VOTAT BUGETUL COMUNEI SIRETEL

De șapte ședințe de Consiliu Local au fost nevoie în comuna Sirețel pentru votarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2019. În cursul zilei de ieri, Prefectul Județului Iași, Marian Șerbescu, a participat alături de reprezentanți ISJ la ședința de îndată de Consiliu Local. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a explicat în fața aleșilor situația de criză în care se află comunitatea din cauza contrelor politice și încăpățânarea consilierilor PSD de a nu vota Bugetul. În primă instanță Șerbescu a vorbit despre conflictul pe care primarul Gheorghe Ancuța îl are cu legea. Pentru că nu s-au făcut demersurile legale în scopul suspendării sale din funcție, prefectul a precizat că Ancuța are toate atribuțiile de primar iar deciziile administrative îi sunt recunoscute prin lege până la o eventuală decizie de suspendare.

Prefectul s-a adresat și consilierilor PSD din localitate din pricina cărora s-a creat blocajul administrativ și financiar. Prefectura i-a amenintat cu plangere penala pe aleșii din Siretel dacă aceștia nu își îndeplinesc obligațiile legale.

„Nu este normal să sufere o comunitate întreagă din cauza unor conflicte politice sau personale. Bugetul trebuia votat din timp ca să se evite acest blocaj. Gândiți-vă că sunt persoane cu probleme sociale care depind de ajutoarele oferite de Primărie. Au nevoie de pastile, de mâncare și de trei luni de zile nu au primit banii. Practic sunt condamnați la moarte din cauză că Bugetul nu se votează. Mai sunt și elevii din comună care nu pot începe școala la timp. Nu mai spun de investiții care la fel sunt blocate. Ar trebui să fie pozat fiecare consilier care nu votează și sub poză scris numele acestuia cu mesajul <acești oameni ne-au blocat la sărăcie sau la moarte, la blocaj>. Este o situație UNICĂ în țară. Am înțeles că s-au pierdut niște bani prin PNDL din cauza acestui blocaj. Recomand ca împotriva acelor consilieri care nu au votat bugetul în nume propriu să plătească cele 20 de miliarde. Acțiune în instanță și să fie trași la răspundere”, a precizat prefectul județului Iași. După lungi discuții, consilierii locali din Sirețel au aprobat cu 9 voturi “pentru” din 12, proiectul de buget.

sursa text: jurnalulregional.ro

sursa foto: Marian Serbescu

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *