VIDEO – KIWANIS A LUAT FIINTA SI LA IASI

Duminica, 22 septembrie, in prezenta lui Marie – Jeanne Boutroy , presedinta Kiwanis Franta , si Iuliana Pacurar , presedinte Kiwanis Romania avut loc sedinta de constituire a organizatiei Iasi a acestei formatiuni .
In cadrul sedintei a fost aleasa ca presedinte Kiwanis Iasi Evelin Stratica.


” Obiectivul Kiwanis este de a aduna prieteni pentru a face actiuni umanitare in favoarea copiilor. Kiwanis Franta doreste viata lunga clubului Kiwanis Iasi” a spus Marie – Jeanne Boutroy , presedinta Kiwanis Franta

” Intrati intr-o familie mare, familia Kiwaniana are 600.000 membri in intreaga lumeVa doresc succes!” a spus Iuliana Pacurar , presedinte Kiwanis Romania.

„E o mare bucurie pentru mine, dar in acelasi timp o mare responsabilitate.” a spus Evelin Stratica, presedinte Kiwanis Iasi

Kiwanis este un club (asociație) alcatuit din barbați și femei, voluntari, responsabili și de buna credința care doresc sa construiasca impreuna o comunitate umana mai buna.
Primul club a aparut la 21 ianuarie 1915 în SUA, la Detroit, Michigan. Kiwanis Romania numără astazi 250 de membri în 15 cluburi raspandite in întreaga țara.

Numele său este derivat din termenul indian „nunkee-wannis” care inseamna „Sa ne impartăsim talentele”. Adaptat fonetic, el devine „KIWANIS”, ceea ce se traduce prin „Exprimă-te pe tine insuti”.

Dupa ce au fost create numeroase cluburi in SUA și Canada, Kiwanis International se extinde in intreaga lume incepand din 1961. Astfel, in 1961 apare primul club din Europa la Viena.

In România ajunge abia în anul 1992 la Satu-Mare. Sediul administrativ al reprezentanței Kiwanis Romania este la Oradea.

Azi, Kiwanis este prezent în 100 de țări, cu 8.500 de cluburi, iar familia Kiwaniană numară peste 600.000 membri.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *