VIDEO – ” MAI ESTE MULT SANGE DE CURS IN KISELEFF ” spune Mihai Chirica , primarul Municipiului Iasi

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a făcut primele declarații după alegerile europarlamentare, dar și după evenimentele de ieri, atunci când liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost încarcerat. Acesta exclude, cel puțin pentru moment, orice șansă de a reveni în Partidul Social Democrat.


”Nu știu cât de mult se poate transforma un om la o anumită vârstă, dar la un moment dat, tot aceiași oameni vor ridica mâna să fiu dat afară din PSD. Nu cred că s-au transformat așa de mult. Eu nu am vrut să dau o lecție PSD, ci liderului PSD. Am declarat în urmă cu un an de zile că PSD va ajunge la 15% și a ajuns. Nu cred în aceste chemări, pentru că PSD nu s-a reformat prin plecarea lui Dragnea, mai sunt multe lucruri de schimbat acolo. Mai este mult sânge de curs în Kiseleff, e un moment foarte frumos de așteptare pentru mine, ca un fost membru al acestui partid, dar sunt foarte preocupat de vizita Papei.”

Pe cine vede la conducerea PSD

”Pe nimeni nu văd la conducerea PSD. Cei care l-au băgat pe Dragnea în pușcărie sunt cei care vor să preia acum conducerea PSD. Dacă parte din ei s-ar fi ridicat în picioare în CEX să îi spună că greșește, atunci Dragnea ar fi fost liber și conducătorul partidului în continuare. Nu am primit nicio oferă să mă întorc în PSD și deocamdată nici nu încape în discuție o asemenea alternativă. Să își dea demisiile unii la alții. Să se întâlnească tot PSD-ul la nivelul tuturor conducerilor din România, să facă schimb de demisii. Cam atât le-a mai rămas.”

Despre frica oamenilor din partid, care au început să vorbească abia după arestarea lui Dragnea


”O mare ipocrizie, pe care o mai aud și din gura unor primari din Bacău și alte orașe. Imediat au ieșit să lovească într-o persoană care e deja în arest. Ăla e deja lovit de lege, de soartă, de toată lumea, nu mai poate fi lovit. E imposibil să crezi că sunt niște oameni corecți, dacă au început să dea cu pietre într-un om pentru care acum mai puțin de o lună făceau mitinguri și îl duceau ca pe un rege. Nu vreau să am niciodată astfel de oameni lângă mine.”

Despre artificiile promise în cazul în care Dragnea va fi ”înmormântat”

”E o chestiune care nu aș vrea să se transforme în cinism. Am fost bombardat pe Facebook și cine a folosit fotografia mea a făcut mii de like-uri în câteva ore. Nu ăsta era scopul. Scopul a fost de a arăta tuturor că românii, din cauza politicii duse de Dragnea, au început să se bucure de rău, în loc să se bucure de bine. De asta am și răspuns tangențial – strângem artificii, pentru că povestea în PSD nu s-a terminat cu arestarea lui Dragnea. În 1989, plecat dictatorul, dar au rămas acoliții care au condus România și au adus-o în dezastrul în care suntem astăzi.”

sursa text: vivafmiasi.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *