VIDEO – MARICEL POPA A LASAT COPII FARA CORN SI LAPTE

Un nou scandal s-a iscat intre primarul Mihai Chirica si Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi si al filialei locale a PSD. Totul a inceput de la faptul ca nu s-au finalizat achizitiile legate de laptele si cornul din cadrul programului pentru scolile din judetul Iasi.

Mihai Chirica l-a acuzat pe Popa ca a incalcat legea in momentul in care s-a emis o hotarare de Consiliu Judetean prin care se arata ca responsabilitatea organizarii licitatiilor revine unitatilor administrative din judet.

Hotararea a fost votata in plen pe data de 19 septembrie. Insa reprezentantii APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) au arata ca hotararea nu respecta legislatia in vigoare. Pentru remedierea situatiei, pe data de 2 noiembrie a fost emisa o ordonanta de urgenta care arata ca primariile din tara se pot ocupa de aceste achizitii.
„Avem o problema. Avem o problema serioasa, din punctul meu de vedere, in ceea ce priveste furnizarea in scolile din judetul Iasi a laptelului si cornului. Aceasta problema care ne chinuie se numeste consilierul judetean Maricel Popa. Intr-un mod ilegal si total abuziv si cu aviz de legalitate de la Prefectura incalca legea 640 prin care Consiliul Judetean era singura institutie care se putea ocupa de acest program. Prin hotararea de Consiliu Judetean, imparte bani catre autoritatile locale. Nu a reusit sa duca la bun sfarsit achizitiile. Mare parte dintre copiii de la tara se duceau pentru acel corn. Pe 2 noiembrie se face o ordonanta de urgenta prin care se putea repartiza aceasta activitate si la autoritatile locale. Este mai cinstit sa spui ca nu poti decat sa incalci legea cu atata seninatate. Scandalurile sunt din ce in ce mai mari in judet. Noi avem documentatia finalizata. Nu pot sa spun decat: «mare rusine»”, declara Chirica.

sursa text: bzi.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *