VIDEO – MOMENTUL PRINDERII LUI DUMITRU BUZATU DE CATRE PROCURORI

Noi imagini cu operațiunea DNA din dosarul președintelui Consiliului Județean Vaslui. Este surprins exact momentul în care mașina lui Dumitru Buzatu e blocată de anchetatori, care i-au deschis portbagajul unde au găsit geanta plină cu banii de flagrant.Noi imagini cu operațiunea DNA din dosarul președintelui Consiliului Județean Vaslui. Este surprins exact momentul în care mașina lui Dumitru Buzatu e blocată de anchetatori, care i-au deschis portbagajul unde au găsit geanta plină cu banii de flagrant.

Întrebat de unde provin cele 1,25 milioane de lei, baronul PSD a răspuns că sunt economiile sale.

O altă filmare care îl incriminează pe Buzatu arată exact momentul în care anchetatorii deschid portbagajul și numără banii marcați de DNA, de față cu șeful Consiliului Județean Vaslui. Întrebat a cui este geanta din interior și ce se află în ea, Buzatu a afirmat că este a lui și conține bani. Nu a vrut să le spună anchetatorilor despre ce sumă este vorba, dar i-a invitat să se uita singuri și să îi numere.

„Sunt economiile mele”, a răspunsul el, întrebat de unde provin acești bani.

Se vede cum procurorii vin în trombă cu o mașină, ies în fugă și apoi îl scot pe Buzatu din autoturismul în care se afla. Urmează o scurtă percheziție corporală, pentru a verifica dacă are arme sau alte obiecte periculoase asupra sa. Apoi a urmat percheziția mașinii, în portbagajul căreia au fost găsiți banii de flagrant, anunță digi24.ro.

Dumitru Buzatu este deja în arest preventiv pentru 30 de zile și urmează să își petreacă acolo a doua noapte. A contestat arestarea preventivă și, cel mai probabil, în cursul săptămânii vitoare, la Curtea de Apel Iași, apărătorii săi vor încerca să îi convingă pe magistrați că arestul preventiv este o măsură prea aspră.

Baronul PSD a respins acuzațiile procurorilor, însă declarațiile sale de apărare au fost destul de confuze. Inițial a spus că cele 1,25 de milioane de lei erau banii săi din economii, apoi că, de fapt, ar fi fost un împrumut cerut omului de afaceri, pentru ca apoi să revină la varianta inițială, cea a economiilor.

Duminică, judecătorii l-au trimis 30 de zile după gratii și pe expertul reținut în dosar. Procurorii DNA îl acuză pe suspect de luare de mită şi trafic de influenţă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *