VIDEO – PREMIERA IN IASI : UN STRADIVARIUS AUTENTIC LA PALATUL CULTURII

Dupa o evolutie impresionanta pe scenele prestigioase din intreaga lume , violonistul Razvan Stoica si pianista Andreea Stoica au revinit in Romania si au sustinut un recital extraordinar la Iasi!
Spectacolul a avut loc in sala Henri Coanda din Palatul Culturii Iasi .
Răzvan Stoica, detinatorul unei viori Stradivarius din 1729 si impreuna cu pianista Andreea Stoica formeaza ” Duo Stoica ” .

Antonio Stradivari (cunoscut și ca Stradivarius; n. 1644, Cremona – d. 18decembrie 1737, Cremona), a fost un cunoscut lutier, un creator italian de instrumente muzicale cu coarde, în special viori, rămase celebre până astăzi.

Antonio Stradivari a făurit aproximativ 1.100 instrumente din care circa 600 au rămas cunoscute astăzi. A construit în atelierul său din Cremona viori, viole, violoncele, chitare dar și o harpă, actualmente aflată în proprietatea Academiei de muzică din Neapole, Italia. Instrumentele sale sunt, pe lângă sunetul deosebit și rareori egalat, o investiție financiară foarte bună. În ultimii 30 de ani prețul instrumentelor semnate Stradivarius a crescut de peste 200 de ori, ajungându-se astăzi a fi estimate la 5-6 milioane de Euro per instrument (ceea ce ar însemna circa de 500 de ori greutatea lor în aur), și sunt în continuă creștere.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *