VIDEO – PROCURORUL DANIEL HORODNICEANU VREA SA PARASEASCA IASUL

Infractorii ieşeni ar putea avea o viaţă ceva mai uşoară. Unul dintre cei mai titraţi procurori ieşeni ar putea părăsi serviciul local al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în favoarea unui post la Bucureşti. Daniel Horodniceanu va candida pentru un loc de membru în Consiliul Superior al Magistraturii.

Conform legii, unul dintre membrii CSM îi reprezintă pe procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), DIICOT şi DNA. În afara lui Horodniceanu, pentru locul disponibil în cadrul CSM şi-au anunţat candidatura Maria Militaru – adjunctul procurorului general al PÎCCJ, care în trecut a instrumentat dosarul dispariţiei avocatei braşovene Elodia Ghinescu, şi Alina Albu – fosta şefă a Secţiei de combatere a criminalităţii organizate din cadrul structurii centrale a DIICOT.

Alegerile pentru componenţa CSM vor avea loc pe 22 iunie, pentru un mandat de şase ani, care va începe de la 1 ianuarie anul viitor.

Daniel Horodniceanu a condus DIICOT la nivel naţional în perioada 2015-2018. La Iaşi, el a instrumentat în ultimii doi ani dosare precum „Zoiosu’”, în care este implicat şi primarul Mihai Chirica, dosarul referitor la cheltuirea ilegală a 5 milioane lei în timpul mandatului de manager al Operei Române Iaşi îndeplinit de Beatrice Rancea sau cel vizându-l pe investitorul imobiliar Cristin Zămosteanu.

Procurorul Horodniceanu a confirmat candidatura la un loc în CSM, dar nu a oferit detalii cu privire la obiectivele şi priorităţile pe care şi le-a propus în cazul unei victorii. Proiectul său de candidatură aduce însă critici modificărilor efectuate la legislaţia din domeniul justiţiei, ca şi eşecului în corectarea acestor modificări.

sursa text: ziaruldeiasi.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *