VIDEO – Protest cu mii de oameni in Iasi fata de legile justitiei.

Ieşenii au început să se adune în piaţa Unirii pentru protestul anunţat în această seară.

UPDATE (21:15) Jandarmii au legitimat un barbăt la îndemnul unui protestatar care l-a acuzat că este un „provocator”. Anterior, între bărbat şi un grup de protestatari a avut loc un schimb de replici. „Vine şi ne intimidează când ne apăram patria!” Bărbatul s-a arătat nemulţumit de protestul din Piaţa Unirii. „Ignoraţi-l!”, a fost sfatul unei protestatare. Protestul de la Iaşi se apropie de sfârşit. Cea mai mare parte a oamenilor care au mărşăluit au plecat spre casă.
UPDATE (21:03) Multe persoane deja pleacă din Piaţa Unirii, alţii au reluat scandările: „Demisia”. „Dragnea la închisoare, nu la guvernare!”
UPDATE (20:58) Protestatarii ajung din nou în Piaţa Unirii. „Ieşiţi din casa, dacă vă pasă!”. Marşul a ţinut aproape 90 de minute.
UPDATE (20:46) Pe Independenţei, scandarile au mai scăzut în intensitate, oamenii preferă să utilizeze vuvuzelele.
UPDATE (20:43) O bună parte dintre protestatari a urcat pe trotuar astfel că circulaţia se desfăşoară acum pe două benzi pe Independenţei.
UPDATE (20:37) Protestatarii au ajuns pe bulevardul Indepedenţei. În continuare, cele mai frecvente lozinci îndeamnă oamenii să iasă la proteste.
UPDATE (20:22) Protestatarii au ajuns pe str. Elena Domna. Circulaţia pe Anastasie Panu revine încet-încet la normal. Unii şoferi care trec pe lângă mulţime claxonează în semn de solidaritate. În rândul protestatarilor pot fi observate multe pancarte care au aduse de manifestanţi şi la protestele din februarie împotriva OUG 13. „Iaşul nu se lasă, hai ieşiţi din casă!” Circulaţia auto pe Elena Doamna a fost oprită.
UPDATE (20:08) Circulatia auto pe bd. Anastasie Panu, pe sensul de mers Palat – intersecţie Elena Doamna a fost întreruptă de Poliţie pentru ca protestatarii să se deplaseze fără incidente.
UPDATE (20:02) Numărul persoanelor care participă la protest a urcat la 2.000. În faţa Prefecturii, oamenii au intonate imnul naţional.
UPDATE (19:55) Marşul a fost reluat. Mulţimea merge spre Prefectură. „Să vă fie frică, Iaşul se ridică”
(UPDATE 19:27) „Demisia” e una dintre lozincile cel mai frecvent strigate de mulţime. Lumea vine cu pancarte cu diverse mesaje: „Cetăţenii au dreptul şi obligeţia să apere România”, „Terminăm ce am început în 1989”, „Jos PSD”, „Iohannis, eşti bine?”, „Care e viitorul meu? Dragnea vreau să sţiu şi eu”, „Fără condamnaţi sau inculpaţi în funcţii publice, pe viaţă!”
UPDATE (19:12) Forţele de ordine sunt pregătite cu mai multe maşini.
UPDATE (18:55) Lumea continuă să se adune în piaţa Unirii.
(UPDATE 18:49) Oamenii veniţi la proteste scandează: PSD partid de hoţi; PSD, ciuma roşie; Legile fiscale, legi criminale; Hoţii nu mă lasă, vreau să stau în casă; Parlament penal, marş la tribunal; În centrul mulţimii este un grup de copii şi tineri care strigă neîncetat; Dragnea la închisoare, nu la guvernare; Cel mai frecvent se strigă lozinci împotriva lui Dragnea, Tăriceanu şi Tudorel Toader
UPDATE (18:38) Ieşenii sosesc în valuri la protestul din piaţa Unirii. Numărul lor a urcat la aproape 1.000.
UPDATE (18:26) Tot mai mulţi ieşeni continuă să se adune la protest în piaţa Unirii. Numărul lor a urcat la câteva sute.
TEXT INITIAL: Până acum s-au strâns câteva zeci de persoane, până într-o sută. Manifestaţii vor protesta împotriva modificărilor legilor justiţiei şi a modificărilor legilor fiscale. La aceste proteste şi-au anunţat prezenţa membrii ai PNL, USR şi din rândul sindicatelor. Mişcări similare sunt anunţate în toată ţara.

sursa text: ziaruldeiasi.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *