VIDEO – PSD IASI VREA CONSILIER LOCAL UN MEMBRU EXCLUS DE ORGANIZATIA MUNICIPALA

După ce primarul a fost exclus din PSD alături de Gabriel Harabagiu-viceprimarul oraşului, şeful Consiliului Judeţean a încercat să-l impună pe Mihai Gavriil în locul lui Harabagiu, care şi-a pierdut şi calitatea de consilier.

Astfel, Paul Boişteanu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Iaşi a solicitat şi a obţinut ca validarea manadatului lui Gavriil să fie pusă pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi. „Nu cerem niciun favor, nu e niciun fel de negociere, e dreptul PSD să aibă 14 consilieri”, s spus Boişteanu.

„Să nu deveniţi gaşca taberei X sau Y. Am asistat la acest conflict din interior, ştiu toate ameninţările transmise CL, nu trebuie urmată această abordare.(,,,) Am înţeles argumentul domnului Paul Boişteanu, dar oare câte voturi ar fi fost dacă eu nu eram conducătorul acelui partid?”, a replicat Chirica. Ulterior, în plen s-a supus la vot introducerea punctului privind Mihai Gavriil pe ordinea de zi, iar 13 consilieri, dintre care 11 ai PSD, au votat „pentru”. De la PSD s-a abţinut doar Mihail Pintilei. Având în vedere numărul de voturi, proiectul a fost introdus pe ordinea de zi. „Acel domn (Gavriil, n.r.) a propus excluderea domnului Harabagiu pentru că era următorul pe listă. Tocmai din acest motiv noi l-am exclus la vremea respectivă din organizaţia municipală a PSD Iaşi, decizie ce a fost statutară”, a spus Chirica despre Gavriil, după ce proiectul de validare a mandatului a intrat pe ordinea de zi.

Când a ajuns la vot comisia nu a validat propunerea PSD pentru functia de consilier local a lui Mihai Gavriil. Din ea fac parte cinci consilieri, dar numai trei au fost prezenţi: Paul Boişteanu (PSD), Ciprian Bostan (PNL) şi Iordan Vintilă (ALDE). Liberalul s-a abţinut şi astfel mandatul nu a fost validat. “Comisia nu a putut lua o decizie în deplină legalitate şi solicită amânare. Prin urmare nu se poate trece la votul pentru validarea sau invalidarea în plen a mandatului lui Mihai Gavriil”, a consemnat secretarul Municipiului. După votul din comisie Mihai Chirica i-a mulţumit lui Ciprian Bostan.

sursa text: ziaruldeiasi.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *