VIDEO – SFANTA PARASCHEVA PE STRAZILE DIN IASI

Duminica 11 octombrie 2020 cu binecuvântarea și în prezența Inaltpreasfintitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor și Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi purtata prin cartierele din Iasi .

” Am anulat acel pelerinaj traditional ” Calea Sfintilor ” pentru ca ar fi presupus multimi mari care sa se deplaseze . In schimb vom face un pelerinaj cu racla Sfintei Cuvioase Parascheva asezata pe platforma unei masini care va merge cu o viteza mai mica pe principalele artere din orasul Iasi, prin toate cartierele, astfel incat toti iesenii sa se poata bucura chiar si de la nivelul ferestrei sau balconului de aceasta binecuvantare, de aceasta prezenta a sfintelor moaste.” a declarat preot Constantin Sturzu, purtator de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

„Credinciosii din alte localitati si necredinciosii din alte localitati pot vizita Iasul daca respecta normele sanitare pe care Statul roman le-a impus de la inceput, adica nu grupuri mai mari de 6 persoane , purtarea mastii in permanenta si in spatiul public deschis , incercarea de a evita contactele directe cu persoane susceptibile de a fi infectate . Nu interzice nimeni un drept constitutional de a te deplasa , dar cu respectarea normelor sanitare.” a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi.

In perioada 8 – 15 octombrie pelerinii care nu au resedinta sau domiciliul in municipiul Iasi nu pot sa se roage la racla Sfintei Parascheva.

Baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane nu a mai fost impodobit cu flori.

Racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva nu a mai fost scoasa din Catedrala Mitropolitana din Iasi pentru a fi depusa pe baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *