VIDEO – SLUJBA DE INVIERE IN PANDEMIE DE CORONAVIRUS LA BISERICA DIN CAMPUSUL STUDENTESC ” TUDOR VLADIMIRESCU ” DIN IASI

În plină pandemie de coronavirus Slujba de Înviere a fost oficiată la biserica ” Sfântul Mucenic Iulian din Tars şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil ” din mijlocul Campusului Universitar ” Tudor Vladimirescu ” din Iaşi de către preotul paroh al bisericii Florin Chirilă şi personal clerical, dar fără a fi prezenţi credincioşi. Prezenţa credincioşilor în biserici sau în apropierea acestora a fost interzisă prin ordonanţele militare, pentru a fi ei înșiși în siguranță și pentru a nu intensifica răspândirea virusului.

digi24.ro scrie că :

În orașe , la blocuri, oamenii au ieșit cel mult la balcoane, la miezul nopții, și au strigat vestea către vecinii lor: „Hristos a-nviat!”, „Adevărat a-nviat!”. Apoi s-a reașternut liniștea, s-au stins luminile și de la ferestre, ici-colo, se putea ghici pâlpâitul unei lumânări. 

Se consideră că aceste zile sunt o cheie pentru evoluția epidemiei în țara noastră. România are deja peste 8.400 de cazuri de infecție cu noul coronavirus și din păcate, 421 de persoane au pierdut deja lupta cu boala.

Totul depinde de cât de mult vor înțelege oamenii să respecte distanțarea socială și să stea în case, renunțând la tradiționalele vizite și la ieșiri în comunitate.  În scenariile optimiste, peste 10 zile – două săptămâni nu vom ajunge la o creștere bruscă a cazurilor și sistemul medical nu va fi copleșit. Restricțiile ar putea fi relaxate treptat. În scenariile pesimiste, am putea vorbi de un vârf de 20.000 de cazuri și de multe înmormântări, după cum au avertizat autoritățile.

Patriarhul Daniel și-a început pastorala din noaptea de Înviere amintind că primele cuvinte ale lui Iisus Hristos după Înviere au fost „Nu vă temeți!”, „Bucurați-vă!” și „Pace vouă!”. Patriarhul a vorbit despre Iisus Hristos ca Mântuitor, Vindecător și Eliberator în momente în care „oamenii din întreaga lume se află într-o stare de teamă, de tulburare și de neliniște”.

Învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoare pentru întreaga creştinătate. În această noapte, lumina învinge întunericul, iubirea învinge moartea şi duşmănia, dar acum, mai mult ca oricând, aceste valori parcă au căpătat alte dimensiuni. 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *