VIDEO – Vasile Puscasu construieste in Iasi ca pe propria mosie

Omul de afaceri iesean Vasile Puscasu, construieste ce vrea in oras, ca pe propria mosie. Dupa ce a demolat Casa Negruzzi, fara autorizatie, si a executat lucrari de reparatii la monumentul istoric Hotel Traian, atat la interior, cat si la exterior, fara aviz de la Comisia de Monumente, a construit, tot fara autorizatii, o terasa oribila intr-o laterala a hotelului, in zona protejata istoric.

Primarul Mihai Chirica a numit constructia “cotet de gaini” si “magazie de lemne” iar aseara, pe pagina de facebook, a promis ca “anexa” va fi demolata chiar azi.

“În acestă după-amiaza, trecând prin Piața Unirii, mi-a atras atenția această construcție lipsită de gust și așezată total nepotrivit pe fațada Hotelului Traian! Am verificat, iar aceasta este construită fără aviz. Fără să fiu malițios, dar arată ca o magazie de lemne, ca un coteț de găini sau ca orice altă anexa gospodărească care intrigă toți trecătorii! Indiferent cine a construit-o, toți cetățenii de bun simț ai orașului au promisiunea mea că, mâine dimineață, emit dispoziție de demolare! Noi facem un efort continuu să dăm o față frumoasă orașului, iar unii îl batjocoresc!”, a scris Chirica pe pagina de socializare

Zis si facut! Astazi, hidosenia lui Puscasu a fost dezasamblata, la interventia primariei si a Politiei Locale. In acelasi context, seful Directiei Judetene pentru Cultura Iasi, Virgil Babai, sustine ca nu doar Hotelul Traian este un monument istoric ci si zona, in care omul de afaceri a catadicsit sa ridice asa-zisa terasa, este protejata prin lege.

Virgil Babai, director Directia Judeteana pentru Cultura Iasi: „Orice interventie de construire este reglementata de Legea 50. In plus, pentru zonele protejate sau zonele de protectie, exista reglementari prin Legea 422 din 2001, Legea Protejarii Monumentelor Istorice. Atat cladirea Hotelului Traian este monument istoric, inscrisa in Lista Monumentelor Istorice dar zi zona este protejata – Centrul Istoric si Curtea Domneasca – prima inregistrare ca sit arheologic din Lista Monumentelor Istorice din judetul Iasi. Orice interventie in zona se face cu avizul Directiei Judetene pentru Cultura Iasi, in functie de necesitatile din zona respectiva”.

sursa text: telem.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *