VIDEO – ZECE MII DE IESENI LA PARADA DE 1 DECEMBRIE CENTENAR LA IASI

Aproximativ 10 mii de ieşeni au luat parte la manifesările prilejuite de Centenarul Marii Unirii care s-au desfăşurat în Piaţa Palatului din municipiu.

Evenimentele au fost deschise, la Iaşi, printr-un ceremonial religios, oficiat de reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe şi Catolice. Au urmat depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului Ştefan cel Mare din faţa Palatului Culturii.

Oficialităţile locale şi judeţene prezente au rostit alocuţiuni. La manifestările de la Iaşi a fost prezent directorul Liceului cu predare în limba român “ Lucian Blaga”, din Tiraspol, profesorul Ion Iovcev, care s-a adresat mulţimii aflate în Piaţa Palatului.

A urmat defilarea soldaţilor din Garnizoana Iaşi şi a reperezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe, precum şi a celor de la Inspectoratele de Poliţie şi Jandarmi.

Manifestările dedicate Centenarulu Marii Uniri continuă la Iaşi. După amiază, începând cu ora 17,00 vor fi aprinse luminiţele festive de sărbători, iar apoi este programată retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Iaşi, pe traseul Muzeul Unirii – Piaţa Unirii – Pietonalul Ştefan cel Mare – Piaţa Palatului.

În încheiera evenimentelor va fi arborat tricolorul pe Palatul Culturii din Iaşi.


sursa text: radioiasi.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *