DEPUTAT MARIUS OSTAFICIUC : ” UNII S-AU PREOCUPAT MAI MULT DE NIMICIREA ADVERSARULUI”

foto: deputat Marius Ostaficiuc

Stimați ieșeni,

Anul 2022, an care stă să se încheie, a fost unul plin de frământări politice, economice, sociale, un an care poate nu a fost cel mai strălucit pentru mulți dintre noi.

Un an în care România a trecut prin toate, de la valul de refugiați ucraineni, la crizele și instabilitatea economică cauzată de creșterea prețurilor la energie, etc.

Poate că mediul politic nu a luat cele mai bune decizii pentru mulți dintre români, asta și pentru că unii s-au preocupat mai mult de nimicirea adversarului și nu de bunăstarea omului de rând, ceea ce a dus la apariția unor astfel de probleme.

A fost un an în care poate că unele decizii luate nu au fost cele mai inspirate și care au trebuit corectate din mers, dar care au dus deja la nemulțumiri profunde din partea oamenilor.

Și totuși, românii au reușit să treacă și peste toate acestea, poate pentru că deja sunt obișnuiți cu cearta inutilă a politicienilor.

Dar, tocmai din acest considerent, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, ci să corectăm ceea ce trebuie.

Trebuie să recunoaștem că 2023, un an preelectoral, va fi unul în care politicul se va concentra mai mult pe interior și nu pe exterior, date fiind alegerile 2024, un an în care vor avea loc toate alegerile posibile (europarlamentrare, locale, parlamentare și prezidențiale).

Este de așteptat ca 2023 să fie un an cu multe bătălii politice, dar pe care omul de rând nu le agreează, de care nu mai vrea să audă.

Știu că românii sunt sătui de luptele surde din politică și vor să trăiască într-un mediu căt mai bun și stabil pentru ei și copiii lor.

Știu că mulți dintre românii aflați peste hotare ar vrea să revină acasă, ar vrea să-și deschidă o afacere, ar vrea să-și găsească un loc de muncă bine plătit pentru a nu mai depinde de străini.

De aceea, atât clasa politică, cât și cea administrativă are obligația să se îndrepte către omul de rând și mai puțin către cercurile personale.

Cât despre Iași, sper ca anul ce vine să fie unul mai bun, mai înțelept pentru cei aflați vremelnic la conducerea orașului și județului.

Să fie un an în care să nu mai colecționeze dosare penale, ci proiecte pentru cei aproape un milion de locuitori ai județului. Acum mai mult ca oricând chiar avem nevoie de stabilitate.

Nu o mai invocăm doar pentru că dă bine la televizor, ci chiar avem nevoie de ea.

Să nu ne culcăm pe o ureche că românul are pielea tăbăcită și că e obișnuit cu așa ceva.

Mai mult ca oricând, România trebuie să fie unită și protejată!

Un an nou cu bine!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *