VIDEO – AMBASADORUL DAVID SARANGA LA IASI IN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

În prima sa vizită oficială în afara Bucureştiului în contextul pandemiei de coronavirus, David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, a mers la Iaşi, răspunzând invitaţiei adresată de Primarul Mihai Chirica, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Luna aceasta se împlinesc 79 de ani de la Pogromul de la Iaşi, unde cel puţin 13.000 de evrei au fost torturaţi şi ucişi. Teroarea şi violenţa inimaginabile care au avut loc în lunile iunie-iulie 1941 au făcut ca Pogromul de la Iaşi să fie cel mai mare masacru din istoria modernă a României.

Alături de edilul Iaşiului şi de liderii şi membrii comunităţii evreieşti din oraş, David Saranga a participat la ceremonia din Cimitirul Evreiesc, dedicată comemorării victimelor Pogromului. Acesta a depus o coroană de flori şi a aprins o lumânare în memoria celor care au pierit nevinovaţi.

David Saranga, Ambasadorul Israelului în România: „Este de datoria noastră să ne amintim. Nu putem să vorbim despre viitor fără să ne amintim şi să ne asumăm trecutul. Mai ales astăzi, când atitudinile extremiste, xenofobe şi antisemite sunt din ce în ce mai prezente în Europa. Aceste atitudini reprezintă nu doar o ameninţare la adresa statului şi a poporului evreu, ci şi la adresa valorilor europene”.

În cadrul vizitei de două zile, Ambasadorul Israelului în România a avut întâlniri cu dl Marian Grigoraş, Prefectul judeţului Iaşi, cu dl Maricel Popa, Preşedintele Consiliului Judeţean, cu Mitropolitul Teofan, Arhiepiscopul Iaşiului, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, precum şi cu Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” , Tudorel Toader.

David Saranga şi-a încheiat vizita la Iaşi mergând la Muzeul Pogromului şi Muzeul Teatrului Evreiesc din municipiu, înaintea deschiderii lor oficiale, pe 29 iunie 2020.

sursa text : bursa.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *