VIDEO – ATAC IN PALATUL DE JUSTITIE DIN IASI

„Panică” în centrul Iașului: trupele de asalt ale Jandarmeriei au înconjurat Palatul de Justiției. Stați liniștiți: e doar un exercițiu de antrenament!

La Curtea de Apel Iași – în incita Palatului de Justiție din str. Elena Doamna nr. 1A, jandarmii desfășoară, între orele 12.00 și 14.00, un EXERCIȚIU DE ANTRENAMENT, având ca scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate şi intervenţie în sistem integrat, în cazul rezolvării unei situații concrete.

„La fața locului vor acționa mai multe echipaje de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi, sprijinite de specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Inspectoratului pentru Situații de Urgența al județului Iași și Penitenciarului Iași. Se va interveni într-un scenariu de tulburare a ordinii publice, într-o sală de judecată, atacul jandarmilor care asigura protecția obiectivului și blocarea persoanelor turbulente în sala de judecată”, arată reprezentanții IJJ Iași.

Astfel de exerciții de antrenament sunt planificate periodic, se bazează pe unele scenarii, adaptate după posibile situaţii reale, iar o parte din activităţi se vor desfășura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare a activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.

„Persoanelor care se vor afla în zona desfășurării exerciţiului, le adresăm rugămintea de a-și păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine”, mai spun reprezentanții Jandarmeriei Iași.

sursa text: infoiasionline.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *