VIDEO – BALAMUC : Consilierii PSD din Popesti sunt acuzati ca blocheaza comuna Popesti

Majoritatea in Consiliul Local al comunei Popesti o formeaza consilierii Partidului Social Democrat. Acestia sunt acuzati ca au initiat si au votat desfiintarea Compartimentului Juridic din cadrul primariei Popesti. „Consilierii PSD au initiat si votat desfiintarea Compartimentului Juridic al Primariei Popesti. ” spune Galit Claudia, juristul de la Compartimentul Juridic desfiintat , care a dat in judecata Consiliul Local Popesti dorind anularea hotaririi data de Consiliul Loca Popesti in urma careia a fost desfiintat Compartimentul Juridic .

” Compartimentul Juridic reprezinta legalitatea intr-o Primarie . Intr-un Stat de drept consider ca nu este normal sa desfiintezi Compartimentul Juridic . Consider ca in momentul de fata activitatea comunei este blocata deoarece in acest Compartiment Juridic se avizeaza de legalitate proiecte, se avizeaza contracte de achizitii, de concesiune, se raspunde la adresele instantelor de judecata. Pe rolul instantelor de judecata sunt nenumarate litigii . Eu consider ilegala desfiintarea Compartimentul Juridic . ” spune Galit Claudia, juristul de la Compartimentul Juridic desfiintat.

” Acest compartiment nu trebuia desfiintat ” sustine primarul comunei Popesti, Lupu Vasile, care mai adauga ca ” a fost desfiintat un compartiment din Primarie care este foarte important. si avem nevoie de el. Desfiintarea Compartimentul Juridic ingreuneaza dar si blocheaza activitatea in comuna Popesti.”

Consilierul PSD , Murgoci Ionela, referitor la acuzatia de blocare a comunei Popesti prin desfiintarea Compartimentul Juridic a spus ca ” Din 2016 de cand doamna Galit este jurist pana acum toate procesele sunt pierdute. Cum tin eu blocata comuna cand domnul primar nu-si face recuperari de debite? Cum tinem noi ( n.r. consilierii PSD ) comuna blocata cand toate proiectele au fost aprobate si toate platile au fost aprobate? Activitatea domnului primar se poate desfasura si fara jurist.”

Dupa ce a luat la cunostinta despre situatia de la Popesti, Marian Serbescu, prefectul Iasului, a declarat ca : ” Aceasta hotarire este atributul exclusiv al autoritatilor locale avand autonomie locala. Fiecare isi organizeaza aparatul de lucru propriu.”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *