VIDEO-CE NU S-A VAZUT LA TV LA VIZITA LUI KLAUS IOHANNIS IN IASI

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Iași. Astăzi are loc una dintre cele mai fastuoase deschideri de an universitar din ultimii ani în prezența sa. Reprezentanții tuturor universităţilor de stat din Iași au umplut Sala Mare a Teatrului Naţional.

UPDATE: Iohannis a mers pe jos de la Teatrul Național spre Casa Pătrată. Primarul Mihai Chirica a fost pe post de ghid. Aflați amănunte de AICI.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, luni, la deschiderea anului universitar la Iaşi, că o autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de reţeaua paneuropeană de autostrăzi este absolut necesară, el spunând de asemenea că este inadmisibil ca distanţa dintre Bucureşti şi Iaşi să fie străbătută cu trenul în aproximativ şase ore şi jumătate, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani. Aflați amănunte de AICI.

UPDATE: Președintele Iohannis a fost așteptat de mulți ieșeni la ieșirea de la Teatrul Național. Acesta va merge pe jos până la Casa Pătrată.

UPDATE: Un aspect care a stârnit unele comentarii a fost legat de ținuta reprezentantei studenților, acuzată de unii ca fiind poate nepotrivită cu momentul festiv academic.

UPDATE: „Iașul are nevoie de infrastructură pentru a deveni un oraș european important. O autostradă care să lege Moldova de restul țării este absolut necesară”, a spus Iohannis în aplauzele celor prezenți la Teatrul Național.

UPDATE: La manifestări participă și ministrul Educației, Valentin Popa, rector al Universității din Suceava. El și-a anunțat recent demisia din fruntea ministerului.

Rectorii celor cinci universităţi de stat din Iaşi vor sta pe scena Teatrului Naţional alături de preşedinte în prima deschidere comună a anului universitar în Iaşi, şeful statului venind la Iaşi la invitaţia Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Evenimentul începe la ora 11.00.

sursa text: ziaruldeiasi.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *