VIDEO – CONGRES PNL 2021- pregatiri

PNL are programat sâmbătă, 25 septembrie, congresul la care va fi ales noul președinte al partidului. La congresul de la complexul Romexpo sunt așteptați 5.000 de delegați din toată țara, deși Capitala a trecut astăzi de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. În condițiile restricțiilor impuse la această rată, ce soluții legale are PNL pentru a organiza evenimentul?

Guvernul a adoptat vineri, 17 septembrie, o hotărâre care stabilește restricțiile din valul patru al pandemiei. Astfel, la evenimente precum congresul pot participa delegații doar în baza Certificatului verde: sunt vaccinați, au trecut prin boală sau au un test negativ.

Dacă congresul se va organiza în interiorul Romexpo, în pavilionul principal, liberalii ar putea invoca Articolul 3 din HG 990/2021, cu condiția ca Romexpo să fie considerată instituție de spectacol sau concerte

  • Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”.

Având în vedere că Romexpo are o capacitate de peste 10.000 de locuri, potrivit site-ului oficial, atunci în interior ar putea fi admise 5.000 de persoane, chiar și în condițiile unei rate de infectare care crește galopant, dar nu ajunge la limita de 6 cazuri la mia de locuitori.

Dacă liberalii ar lua însă în calcul organizarea congresului în aer liber, pe platoul de lângă pavilionului Romexpo, așa cum sună unul dintre scenariile interne, ar putea beneficia de o scăpare, dat fiind că în hotărârea de guvern nu sunt prevăzute expres restricții pentru marile adunări desfățurate în exterior.

sursa text: g4media.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *