VIDEO – Corina Cretu : ” Nu avem proiect depus la Comisia Europeana pentru autostrada Targu Mures – Iasi ”

Conferința „Economie Durabilă în Europa”, organizată de europarlamentarul Maria Grapini a renunit în această săptămână la Bruxelles europarlamentari, specialiști ai Uniunii Europene și reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

„Cred că toți cei prezenți am avut un singur scop: să ne clarificăm ce poate să facă mai mult România acasă, pentru dezvoltarea economică și pentru o economie sustenabilă și ce ar putea să facă Comisia Europeană mai echitabil pentru toate statele membre. A rezultat de aici că mai este de lucru pentru a fi o cheltuire a banilor europeni în mod echitabil și mai ales pentru scopul principal din tratat și anume coeziunea socială, diminuarea disparităților regionale. Propunerea mea concretă fost legată de fondul strategic de investiție, care după părerea mea nu are criterii corecte: primul sosit, primul servit nu este un criteriu atunci când vrei să faci investiții strategice. Criteriul este să duci banii acolo unde este nevoie. Cred că a fost o întâlnire care până la urmă și-a atins scopul. Am avut implicate toate părțile interesate. Din acest dialog, pe de-o parte au rezultat câteva propuneri făcute de partea română Comisiei Europene, ceea ce mă bucură foarte mult. Pe de altă parte, s-au putut schimba contactele și ei vor continua colaborarea. În premieră, am lansat și Clubul de Afaceri româno-belgian, care a apărut la inițiativa Ambasadei României,” a declarat Maria Grapini.

„Am muncit foarte tare pentru a obţine fonduri europene, pentru a avea o politică consistentă şi după anul 2021. România este printre ţările care au câştigat 8% faţă de alocarea din 2014 – 2020, alături de Bulgaria şi Grecia. Bătălia mea s-a încheiat, este în mâinile membrilor PE şi ai Consiliului. Dar ceea ce am încercat a fost să menţinem această politică de coeziune care a fost pentru foarte multe decenii şi sper că va rămâne în viitor una dintre principalele politici ale UE care să susţină statele, regiunile, oraşele în dezvoltarea lor economică şi socială. Am semnat 240 de milioane de euro pentru proiectul de autostradă Târgu Mureş – Câmpia Turzii. Aştept cu nerăbdare să se semneze… N-avem din păcate un proiect depus la Comisia Europeană pentru Târgu Mureş – Iaşi, aşteptăm un răspuns din partea Guvernului României, noi ne-am oferit pentru această perioadă de programare să realizăm studiul de fezabilitate. Proiecte noi nu mai avem,” a spus Corina Crețu.

sursa text : dcnews.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *