VIDEO – Criza de oxigen la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi : Medicii folosesc oxigen pentru sudura ca sa salveze pacientii.

De ce ne-am temut, a devenit realitate. Este criză de oxigen la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Conducerea unității a cerut sprijin în regim de urgență după ce firma care alimenta unitatea sanitară a livrat de 7 ori mai puține tuburi de oxigen decât ar fi necesar.

Situația este dramatică, iar doctorii sunt puși în fața unor decizii greu de luat, cum ar fi aceea de a folosi în scopuri medicale oxigenul pentru sudură.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a lansat apelul la prânz, când a anunțat că bolnavii mai au oxigen doar pentru 5 ore. Conducerea unității s-a plâns că principalul furnizor nu a onorat comanda de butelii. În loc să trimită 870 tuburi au ajuns doar 120.

Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași: “Vom fi nevoiți să folosim oxigen tehnic astfel încât pacienții noștri să poată beneficia de tratament. Eu am fost învățat să folosesc la pacienți oxigen medicinal, bănuiesc că oxigenul tehnic e folosit la sudură, la alte lucruri.”

sursa text & foto : stirileprotv.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *