VIDEO – DOLIU LA ATENEUL DIN IASI . A MURIT REGELE MIHAI I !

Regele Mihai I, personalitate marcantă a istoriei noastre, a închis ochii, la vârsta de 96 de ani, departe de ţară pe care a slujit-o şi de poporul pe care l-a preţuit cu întrega sa fiinţă.

Exemplu de modestie şi onestitate, de o elegantă care îţi tăia răsuflarea, Mihai I a fost martorul unor epoci şi evenimente care au schimbat nu doar fata ţării, ci şi a lumii. Reconsiderat târziu de propriul popor, după un exil dureros, fostul suvern pleacă şi îi lasă pe mulţi cu întrebarea amară: oare cum ar fi fost dacă s-ar fi întors pe tron?

„Astăzi România trece într-o nouă Eră . România și-a pierdut părintele. România și-a pierdut regele.România și-a pierdut cel mai important simbol de echilibru, cel mai important simbol de demnitate, cel mai important reper de moralitate și modestie. Sperăm să ptem trece peste și să găsim din nou acea speranță care a fost în persoana Majestății Sale. Drum lin spre cerul marilor regi ai României Mari. „ a declarat Andrei Aprotesei, directul Ateneului din Iași

Mihai I a fost ultimul monarh al României. Regele Mihai a schimbat istoria celui de-Al Doilea Război Mondial, scurtându-l cu câteva luni şi salvând sute de mii de vieţi.

Această decizie l-a trimis într-un exil de jumătate de veac, forţat de comuniştii pe care chiar el i-a ajutat să ajungă la putere.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *