VIDEO – Maricel Popa de Florii imparte cu Varujan Vosganian florile cumparate

Procesiunea de Florii ce se desfășoară în fiecare an la Iași în ajunul marii sărbători a reunit și de data aceasta, în ziua de sâmbătă, 31 martie 2018, mulțime de credincioși.

Pelerinajul a fost precedat de slujba Vecerniei, oficiată la Biserica Bărboi de către PS Calinic Botoșăneanul înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.
La Procesiunea de Florii au participat Maricel Popa , președintele Consiliului Județean, și parlamentarul Varujan Vosganian . În timpul slujbei din Biserica Bărboi Maricel Popa a imparțit cu Varujan Vosganian florile cumparate de domnia sa de la o florăreasă ce își vindea florile în fața intrării în curtea Bisericii.
După sfințirea ramurilor ce se săvârșește cu această ocazie, soborul clericilor împreună cu credincioșii au pornit în procesiune cu icoana Praznicului Împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim, pe traseul: Biserica Bărboi – Strada Costache Negri – Biserica „Sfântul Sava“ – Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“ – Catedrala Mitropolitană din Iaşi.
La Catedrala Mitropolitană, procesiunea a fost întâmpinată de Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *