VIDEO – MARICEL POPA , LIDER PSD IASI , IMPLICAT INTR-UN SCANDAL LA CONSILIUL JUDETEAN IASI

Liberalii au cerut garanţii că activitatea în imobil va rămâne aceeaşi d Invocând termeni precum „strategia de descentralizare” sau „eficientizarea administrării”, cel mai slab preşedinte de Consiliu Judeţean, Maricel Popa, a pus pe tapet un plan de preluare în administrare a unor instituţii importante din oraş. Prima vizată este Casa de Cultură a Studenţilor, obiectiv aflat în administarea Ministerul Tineretului şi Sportului. 

Mai exact, Popa vrea să tragă foloase de pe urma muncii depuse de cei care au condus sau încă mai conduc Casa de Cultură a Studenţilor – eforturi materializate în investiţii de peste 19 milioane de lei – aceasta pentru a-şi acoperi incompetenţa în ceea ce priveşte găsirea unui nou spaţiu pentru concertele Filarmonicii Moldova Iaşi. În acest sens, şeful CJ plănuia ca mâine să promoveze un act normativ de preluare a CCS, însă, din fericire, în cadrul comisiilor reunite de astăzi, proiectul de hotărâre privind trecerea bunului imobil situat în Iași, str. Vasile Conta, nr. 30, număr cadastral 146043-C1, din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului – Casa de Cultură a Studenților Iași în domeniul public al Județului Iași a fost scos de pe ordinea de zi în urma unor solicitări venite din zona consilierilor PNL. Evident, Popa a turbat de furie susţinând că liberalii se opun unui proiect care vine în sprijinul tinerilor şi comunităţii cunoscute ca centru universitar de renume. „În această situaţie, mă întreb retoric, bineînţeles, cum nu le este ruşine peneliştilor să pună beţe în roate unui proiect gândit să vină în sprijinul studenţilor, la început de an universitar şi într-un oraş cunoscut pentru numărul mare de tineri care aleg să-şi urmeze studiile aici?”, spune Popa!!! Culmea ipocriziei constă în faptul că tocmai Popa vorbeşte de neruşinare şi de proiecte eşuate, în condiţiile în care, în trei ani de mandat, nu s-a turnat nici un metru de asfalt pe Autostrada Iași-Tg.Mureș, nu s-a pus nicio cărămidă la temelia la Spitalul Regional de Urgențe Iași, iar Centura Iașului a fost lăsată de izbelişte. Despre stadion modern și sală polivalentă la standarde europene este inutil să mai amintim, cum la fel de inutil este să aducem în discuţie mausoleul de la capătul CUG-ului – Centrul Expoziţional Moldova – căruia Popa nu i-a găsit nicio utilitate. De altfel, tupeul primului consilier de la CJ este maxim atât timp cât Popa a solicitat de la MTS şi alte bunuri imobile (Sala Polivalentă, Hotel Sport, Sala de gimnastică din Păcurari, Sala de sport din Grădinari, poligonul din Cicoarei, taberele pentru copii din Bucium şi Ciric şi alte câteva proprietăţi din judeţ), despre care vom avea plăcerea de a vă vorbi zilele viitoare.

Un fost europarlamentar l-a „citit” perfect pe Popa!

Japca lui Popa a atras atenţia şi altor persoane. Cătălin Ivan, fostul europarlamentar ieşean şi candidat la alegerile prezidentiale, a avut astăzi o postare în care spune despre primul consilier al judeţului că trebuie să devină istorie. „Ca ieșean și ca fost lider al unei importante organizații studențești, sunt de-a dreptul consternat de preluarea forțată a Casei de Cultură a Studenților pe care o încearcă șeful CJ Iași și mărunt lider local al PSD. Popa vrea să facă sediu pentru Filarmonică dintr-o clădire care reprezintă un simbol al centrului universitar ieșean, un spațiu al libertății și creativității studenților ieșeni. Popa nu vorbește despre incapacitatea sa de a oferi o soluție pentru prestigioasa Filarmonică Moldova, care își ține concertele prin pribegie de ani de zile în condiții improprii sau despre ajutorul zero pe care i l-au dat pentru acest obiectiv guvernele PSD pe care le-a susținut cu slugărnicie maximă! Casa de Cultură a Studenților trebuie să rămână cu destinația sa actuală și să continue să își ducă pe mai departe misiunea universitară. Maricel Popa, în schimb, trebuie să devină istorie, până nu reușește el să facă prea multă istorie, adică rău, județului Iași!”, crede Ivan.

sursa text: stireadeiasi.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *