VIDEO – MARIN BURLEA , DOCTOR IN CER !

În aceste momente are loc, la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași, slujba de înmormântare a cunoscutului și apreciatului medic Marin Burlea, cunoscut și ca „Îngerul copiilor” pentru dăruirea sa și pasiunea pe care o depunea pentru salvarea micuților bolnavi.

UPDATE – 11.20

Slujba de la Spitalul de copii s-a încheiat. Sicriul cu corpul neînsuflețit va fi dus la Cimitirul „Eternitate” unde, după onorurile militare, medicul Marin Burlea va fi înmormântat.

Medicul pediatru va fi înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul „Eternitatea”. Mii de persoane se află în acest moment la Spitalul de copii unde este depus sicriul cu corpul neînsuflețit, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Marin Burlea s-a stins din viață vineri, la Institutul Regional de Oncologie după o lungă și grea luptă cu boala necruțătoare care îl afecta de mai mult timp.

Preşedintele României Klaus Iohannis, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea de care a dat dovadă în timpul vieţii în „slujba îngrijirii aproapelui, constituind un reper al învăţământului şi al practicii medicale româneşti“, a conferit post-mortem profesorului universitar Marin Burlea Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Cavaler.

La slujba de înmormântare participă lideri politici locali și din administrația ieșeană. Primarul Mihai Chirica este și el prezent la tristul eveniment. La fel, prefectul județului, dar și corespondenți de la televiziunile naționale

sursa text: infoiasionline.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *