VIDEO – MARIUS BODEA A UITAT PE CE A TOCAT 250000 EURO

Marius Bodea a fost acuzat de ziarul 7iasi ca a tocat 250000 euro. Intrebat daca stie de aceasta acuzatie si cum o comenteaza, Marius Bodea a spus : ”Nu stiu despre ce acuzatie este vorba si nici nu ma intereseaza”

Articol 7iasi.ro:

Război în justiție între conducerea Aeroportului Iași, reprezentată de directorul general Cătălin Bulgariu, și SC Performant Consult & Management SRL București. În urma unui contract încheiat între părți, firma din capitală trebuia să furnizeze o autospecială de pompieri echipată cu logistică completă de descarcerare, dar și să repare apoi eventualele defecțiuni apărute la echipamentul furnizat. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, bucureștenii au fost chemați în instanță ca să dea cu subsemnatul. “Au dat dovadă de rea-credință neexecutînd lucrările de mentenanță. Le vom solicita despăgubiri importante”, s-a plâns șeful Aeroportului Iași. Prețul acestei autospeciale de pompieri a fost de 1,1 milioane de lei, aproximativ 250.000 de euro, iar ahiziția a fost realizată în mandatul de director al lui Marius Bodea, actual deputat PNL.

Conducerea Aeroportului Iași este decisă să meargă până “în pânzele albe” pentru a-și pedepsi drastic un fost partener de afaceri care nu și-a respectat obligațiile asumate într-un contract. În urma desfășurării unei proceduri de licitație, Aeroportul, în calitate de autoritate contractantă a atribuit un contract de furnizare a unei “autospeciale de pompieri echipată cu logistică de descarcerare”, către societatea bucureșteană Performant Consult & Management SRL, reprezentată de administratorul Daniel Dumitru Dima. Documentul dintre cele două părți a fost semnat și parafat pe 15 aprilie 2016, în condițiile și cu respectarea clauzelor negociate și semnate în contractul menționat. Conform acestor clauze, furnizorul din Capitală s-a mai obligat apoi să asigure garanția pentru echipamentul furnizat precum și asistența tehnică în eventualitatea apariției unei defecțiuni, cu respectarea documentației de atribuire și a ofertei tehnice. Totul a mers ca pe roate până pe 2 mai 2018 când firma din Capitală a fost anunțată de apariția unei defecțiuni majore la tunul de apă al autospecialei de pompieri. În aceeași notă, conducerea Aeroportului Iași a solicitat și remedierea defecțiunii, dar acest lucru nu s-a întâmplat zile de-a rândul. Supărați pe lipsa de reacție a celor de la Performant Consult & Management, șefii instituției ieșene i-au acționat în judecată pe bucureșteni.

Inadmisibil: autospecială de pompieri cu tunul de apă defect

Într-o plângere adresată Tribunalului Iași, directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu a arătat că pârâta (n.r. – SC Performant Consult & Management SRL) nu și-a executat obligația de a presta un serviciu în perioada de garanție, respectiv acela de a interveni și a repara tunul de apă din cadrul echipamentului furnizat. Mai mult, firma furnizoare ar fi fost obligată să execute, pe propria răspundere, întregul service din perioada de garanție, în condițiile și termenele stabilite anterior.

“Toate încercările noastre de a-i determina să repare echipamentul furnizat nu au fost luate în seamă, Pârâta a ignorat toate obligațiile asumate și a dat dovadă de rea-credință, înșelându-ne încrederea. Considerăm că obligația pe care operatorul din București nu și-a îndeplinit-o prezintă o deosebită gravitate. Nerespectarea obligațiilor asumate de către una dintre părți, în mod culpabil și repetat, îi dă dreptul părții lezate de a considera contractul reziliat de drept și de a pretinde daune-interese”, se mai arată în plângerea înaintată instanței de judecată.

“Nu au respectat contractul. Ar fi trebuit să facă lucrările de mentenanță”

Contactat telefonic, șeful Aeroportului Iași a recunoscut problemele grave pe care le are cu furnizorul de echipamente PSI din Capitală, însă nu a putut oferi o cifră exactă a despăgubirilor pe care le cere în justiție.

“Societatea respectivă trebuia, conform contractului, să se ocupe de lucrările de mentenanță la autospeciala de pompieri. Fiecare entitate are un service agreat. Ei au cîștigat licitația, au fost chemați dar nu au dat curs solicitării noastre. Au încălcat termenii și obligațiile contractuale. Cei de la tehnic știu exact prețul acestor echipamente și reparații ale autospecialei de pompieri ”, a susținut directorul general Cătălin Bulgariu.

Mai mult, în acțiunea trimisă magistraților, șeful Aeroportului Iași mai solicită obligarea firmei bucureștene la repararea tunului de apă precum și la plata penalităților de întârziere dar și a tuturor cheltuielilor de judecată. Aeroportul Iași și-a cumpărat o autospecială de pompieri nouă în primavara anului 2016. Mașina propriu-zisă, de dimensiuni medii, cu o capacitate de 4.500 litri de apă și instalație de pulverizare praf uscat, dispune și de echipamente de descarcerare necesare în cazul unei catastrofe aeriene. Prețul de achiziție al acestei autospeciale de pompieri a fost de 1,1 milioane de lei.

sursa text: 7iasi.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *