VIDEO – MASCATII AU DESCINS LA PRIMARIA IASI

COMUNICAT OFICIAL DIICOT IASI: 

Astăzi, 14.12.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Iaşi – S.C.F.T.S.B. pun în aplicare 24 mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi sediile unor autorităţi publice locale, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu în vederea obţinerii unui folos necuvenit, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor în cauza privind constituirea unui grup infracţional organizat cu privire la care a fost emis comunicatul nr. 2 din data de 28.07.2020 şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism.
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi vor fi conduse, în vederea audierii 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracţională. Acţiunea beneficiază de sprijinul B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Suceava, S.C.C.O. Vaslui şi S.C.C.O. Botoşani, luptătorilor din cadrul SAS Iaşi, precum şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău şi I.J.J. Iaşi. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

UPDATE stiripesurse.ro scrie :

Se pare că nu există zi în care descinderile să lipsească de la Primăria Municipiului Iași! În urmă cu puţin timp, peste 50 de angajaţi de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au înconjurat clădirea Primăriei Municipiului Iaşi, scrie presa locală.

Angajaţi din primărie au transmis faptul că nu înţeleg de ce DIICOT mai cere documente în momentul de faţă, deoarece acestea se aflau în posesia lor de mai bine de un an. Angajaţii Primăriei afirmă că toate documentele necesare au fost trimise de către oameni din interior și totul este un show ieftin făcut doar pentru expunere mediatică.

„Documentele pe care au venit cei de la DIICOT să le ridice, le aveau deja de la angajaţi trimise cu un an în urmă. Acum au venit să facă un show mediac”, spun surse din cadrul primăriei pentru bzi.ro.

Momentan nu se cunoaște care este motivul descinderilor BCCO. „

In data de 14 decembrie 2022 in jurul orei 08:00 a.m. Mascatii de la Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale ( S.A.S. ) au descins intr-un corp de cladire apartinand Primariei Municipiului Iasi. Pana la ora publicarii materialului video nu se cunoaste motivul descinderii.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *