VIDEO – MIHAI CHIRICA IA TRAS DE URECHI PE PARLAMENTARII PSD IASI

La întâlnirea de lucru organizată la Iași cu tema Echitate pentru Moldova. Construirea Autostrăzii UNGHENI – IAȘI – TÂRGU MUREȘ, obiectiv strategic national au luat parte parlamentari, europarlamentari, primari, președinți de consilii județene, oameni de afaceri, dar și secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Cătălin Bălan. Principalul obiectiv al evenimentului a fost acela de a aduce în atenția guvernanților importanța construirii autostrăzii Iași – Târgu Mureș.

Primarul Iașului, Mihai Chirica a luat cuvântul și a discutat la obiect subiectul autostrăzii, în fața colegilor de partid, care ar fi trebuit să aibă un rol important în concretizarea acestui proiect.

“Mă simt în situația de a trage un semnal de alarmă. Cred că o parte dintre parlamentari, colegii mei de partid, nu și-au făcut datoria. Sunteți colegii mei, dar trebuia să vă faceți datoria, nu față de partid, ci față de țară. Este prima concluzie la care voi ține până voi părăsi și mandatul de primar și mandatul de membru al unui partid politic, dar nu-mi voi depăși niciodată mandatul de român și de cetățean al Iașului. Sunt singurele lucruri pe care nu mi le poate lua nimeni niciodată și la care țin foarte mult. Celelalte lucruri, societatea civilă, oameni de presă, oameni de oriunde, cetățeni oriunde ar fi ei, sunt de conjunctură. Nu veți îndrăzni niciodată să dați vina pe guvern, pentru că guvernul reacționează în funcție de parlament. Ați adus doi oameni ca să-i pedepsim. Nu trebuie să îi pedepsim pe cei prezenți pentru cei absenți. Marii absenți ai acestei autostrăzi sunt Liviu Dragnea și premierul României. Sunt singurele persoane care puteau să facă ceva pentru autostrada A8”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Acesta a vorbit și despre faptul că lucrurile nu sunt de bun augur pentru autostradă, având în vedere bugetul de stat pe anul 2018. Chiar dacă suma de 9 miliarde, costul autostrăzii, este din mai multe surse, niciun minister nu are trecut în buget măcar o sumă infimă pentru demararea proiectului.

“De vină sunt cei care trebuiau să decidă și trebuiau să o facă la timp și din păcate nu au făcut-o nici în 2018. Dacă vă uitați pe bugetul statului român pe anul 2018, pe bugetul de investiții pe regiunea de Nord-Est la capitolul Ministerului Transporturilor, acolo unde trebuia să fie finanțată documentația măcar în cota de cofinanțare sau a Ministerului Fondurilor Europene sau la Dezvoltare sau la orice alt minister, autostrada Iași-Târgu Mureș nu există”, susține edilul Iașului.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *