VIDEO – MIHAI CHIRICA SUSTINE PRIMII IESENI FINALISTI LA EUROVISION ROMANIA

Faptul ca iesenii Alexia Urtoi și Matei Iancu au intrat in finala Eurovision Romania constituie un moment istoric pentru Iasi.

11 piese au fost prezentate in semifinala de la Focșani, din care doar trei au ajuns în finala de la București, care va avea loc pe 25 februarie. Pe primul loc la semifinala de la Focșani s-au clasat iesenii Alexia Urtoi și Matei Iancu . Alexia & Matei sunt primii ieseni ce participa la vreo finala Eurovision , dar si cei mai tineri finalisti din istoria Eurovisionului.

„Este un moment istoric pentru Iasi faptul ca avem doi finalisti la finala Eurovision Romania. Ii voi sustine cu toata forta si voi sta alaturi de ei pana la sfarsit.” a spus Mihai Chirica, primarul ales al municipiului Iasi

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională are cinci semifinale, organizate în cinci oraşe unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018.

Următoarele semifinale vor avea loc la Timișoara, Craiova, Salina Turda și Sighișoara, în timp ce marea finală va avea loc în Capitală, la Sala Palatului.

În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!“

Eurovision 2018 va fi la Lisabona, în luna mai. 42 de țări s-au înscris în competiție.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *