VIDEO – PETITIE -MODIFICAREA LEGILOR JUSTITIEI – UN PERICOL LA ADRESA DEMOCRATIEI

MODIFICAREA LEGILOR JUSTIȚIEI – UN PERICOL LA ADRESA DEMOCRAȚIEI

Astăzi 17.10.2022 un grup de inițiativă al societății civile și membrii reprezentanți ai grupului civic „Liber și Suveran Iași ” Mihai CRISTIAN și Gina MUNTEANU activiști civici importanți ai Iașului, au depus la sediile PSD, PNL și Prefectura Iași o petiție pentru a susține supremația Constituției și pentru a împiedica votul nociv în Comisiile Senatului și prin urmare în Senat.
Partidele parlamentare au promis că vor ține cont de aceste petiții naționale, dar rezultatul se va vedea în zilele următoare.

Ceea ce s-a dorit a fost o solicitare la adresa senatorilor României să nu voteze eliminarea sancțiunii pentru nerespectarea de către judecători și procurori a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept (L612/2022).

S-a mai solicitat senatorilor României să nu își încalce jurământul depus la începutul mandatului, și să apere prin votul lor Constituția și suveranitatea României, așa cum au promis. 
Senatorii României ar trebui să își asume la nivel de conștiință mandatul pe care îl exercită în numele poporului român și să nu răspundă comenzilor pe linie de partid.
Fiecărui senator al României ar trebuie ca până la data votului privind L612/2022 să își asume public poziția cu privire la supremația sau nu a Constituției României în justiția națională. 

autor text: Mihai Cristian

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *