VIDEO – PETRU MOVILA LA PRIMARIA IASI CA CITY MANAGER

Fostul deputat Petru Movila a fost numit in functia de city-manager al orasului Iasi. Movila s-a prezentat la noul lui loc de munca luni , 14 iunie 2021, la ora 08:45 . Desi reprezentantii USR Iasi au solicitat organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei functii, se pare ca Mihai Chirica a preferat sa ” betoneze ” o alianta PNL-PMP pentru a se asigura ca cei doi consilieri locali ai PMP vor vota propunerile PNL pentru posturile de viceprimari, alaturi de consilierul ” dizident ” din USR+ Iasi, Cezar Baciu.

Petru Movila a intrat in politica in 1990 cand a devenit membru FSN iar din 1992 membru PD, implicându-se în tot ceea ce a însemnat viața politică în România, atât în acțiuni pe linie de partid cât și în cadrul mai multor organizații neguvernamentale precum „Pro Democrația” sau „Asociația 22 decembrie 1989” Iași. În aceeași a ocupat funcția de șef Birou Senatorial, fiind în același timp angajatul Grupului de firme Conex, ocupând un post de consilier. In perioada 2003-2004 este consilier judetean, iar din 2004 pana in 2020 a fost deputat in Parlamentul Romaniei. In decembrie 2020 Petru Movilă si-a întrerupt cariera parlamentară începută în 2004, ratand pentru numai 2000 de voturi intrarea in parlament.

De-a lungul “carierei parlamentare”, Petru Movila s-a remarcat prin faptul ca a fost initiatorul Legii prin care Guvernul Romaniei a fost obligat sa realizeze autostrada Ungheni Iasi Tg. Mures si a initiat deasemeni proiectului de lege prin care TVA-ul la locuinte este 5%.

Desi a participat activ la Revolutia din 1989 de la Iasi, Petru Movila a refuzat de-a lungul anilor sa primeasca un certificat de revolutionar ce i-ar fi permis obtinerea unor avantaje materiale din partea statului roman. Asta nu l-a impiedicat ca in 2012, pe cand era deputat din partea PDL, sa cumpere cu doar 4.000 de Euro o casa de aproximativ 42 de mp in centrul orasului, la doar cativa pasi de Biserica Sfintii Trei Ierarhi.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *