VIDEO – POLITIA LOCALA IASI FACE CONTROLUL IN TRANSPORTUL PUBLIC

Echipaje ale Poliției Locale patrulează prin mijloacele de transport public, pentru verificarea calității persoanelor care călătoresc cu mijloacele de transport public. Și controlorii CTP Iași acționează în același scop.

Astfel, sunt îndepărtați călătorii care nu pot dovedi printr-un act oficial că se află într-una dintre situațiile prevăzute în deciziile Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, privind categoriile de cetățeni care au dreptul să folosească transportul public în perioada stării de urgență.

De altfel, tonetele CTP Iași eliberează bilete și abonamente doar persoanelor care fac parte din următoarele categorii:

a) Cadrele medicale și nemedicale din sistemul public și privat, din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale și al întregii infrastructuri medicale, cadrele medicale din toate formele de organizare, inclusiv laboratoare medicale din cadrul Ministerului Sănătății sau din cadrul Ministerului Educației, angajații farmaciilor și angajații fabricilor de medicamente și materiale de protecție sanitară din Municipiul Iași;

b) Angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și Poliției Locale Iași;

c) Asistenții sociali și asistenții personali ai persoanelor cu handicap;

d) Factorii poștali care livrează corespondența, pensiile și alte colete persoanelor care nu pot părăsi domiciliul;

e) Pacienții cronici care se deplasează către cabinete medicale în vederea consultațiilor și tratamentului. Aceștia vor prezenta o adeverință privind locul unde se deplasează, ziua și ora programării, cu valabilitate pe toată perioada stării de urgență;

f) Toate persoanele implicate în procesul de monitorizare și ajutor al celor aflați în autoizolare sau al persoanelor cu vârsta peste 65 de ani;

g) Voluntarii cuprinși în sistemul public de voluntariat, care sunt implicați în gestionarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, în baza unei legitimații vizate de Primăria Municipiului Iași.

h) Donatorii de sânge aflați în registrul Centrului de Transfuzii Iași;

i) Personalul angajat în sistemul de producere, distribuție și vânzare a produselor alimentare și agroalimentare;

j) Personalul care își desfășoară activitatea în Ministerul Justiției și Ministerul Public, implicat în procesul de combatere a pandemiei COVID-19.

Reamintim faptul că, pentru a avea acces în mijlocul de transport, să poarte mănuși de protecție de unică folosință și mască de protecție pentru căile respiratorii.
În toate situațiile menționate, mijloacele de transport în comun nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaune.

Le recomandăm insistent pensionarilor și celorlalte categorii de cetățeni, care se nu se regăsesc în lista de mai sus, să stea cât mai mult în casă! Numărul sancțiunilor contravenționale aplicate de către organele abilitate este tot mai crescut!

sursa text: facebook.com/ctpiasi/

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *