VIDEO – PSDragnea MANIPULEAZA OPINIA PUBLICA PRIN FACEBOOK

Facebook a șters mai multe pagini false create de PSD pentru a manipula opinia publică din România

Facebook a anuțat că au fost șterse 4 pagini, 26 conturi de Facebook și un grup public care făceau parte dintr-o rețea ce opera în România prin conturi false, dar și reale create de apropiați ai PSD.

Conform Facebook, conturile șterse conțineau informații false și promovau conținute de pe mai multe site-uri care se prezentau drept site-uri de știei.

Aceste informații părtinitoare erau predominant distribuite în paginile oficiale de Facebook ale PSD.

Analiza acestor site-uri și pagini de Facebook sugerează, conform sursei citate, un anumit grad de coordonare între site-urile web, grupul de Facebook și paginile șterse. Acest lucru reiese din informațiile distribuite, părtinirea politică și domeniul de analiză.

”Cele patru pagini Facebook șterse și grupul eliminat au servit pentru a răspândi articole extrem de pozitive cu privire la PSD, politicile sale și politicienii săi, denigrând politicienii din alte partide”, precizează Faceook

” Dezinformarea este o arma de manipulare practicata de orice stat si orice partid in orice colt al acestei lumi. Oare pe cine deranjeaza adevarul ? Pe mine personal nu ma deranjeaza adevarul. Pe mine ma deranjeaza faptul ca se ascunde adevarul si de 30 de ani de zile ne balacarim intr-o minciuna perpetua . Ne este teama ca am pornit prost in 1990.” a spus Mihai Chirica , primarul Capitalei Istorice a Romaniei , Iasi

sursa text: realitatea.net

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *