VIDEO – PUTE A ILEGALITATE LA AEROPORTUL DIN IASI

PE SURSE S-A AFLAT CĂ : La Aeroportul din Iași și la Consiliul Județean Iași Alexandru Anghel , fostul director al Aeroportului din Iași, a trimis un e-mail prin care atrage atenția că schimbarea denumirii unei investiții poate duce la ascunderea unor cheltuieli masive făcute anterior.


Alexandru Anghel scrie in e-mail-ul trimis urmatoarele:
”Adresa formulata la Juridic nu spune de fapt nimic. La ultima sedinta CA s-a cerut punctul de vedere si de la Comercial. Punctul meu de vedere este ca schimbarea numelui unei investitii in curs este profund ilegala, are darul de a se pierde legatura intre cheltuielile efectuate anterior si cu cele care urmeaza a se face in viitor. Astfel nu se mai vede suma reala cheltuita pe un obiectiv, se poate schimba tipul procedurii de achizitie, etc. In cazul nostru pe acest obiectiv au fost cheltuite 2 mil euro pentru SF, la inceputurile proiectului. Prin schimbarea denumirii proiectului se pierde legatura cu acesti bani cheltuiti, dar existenti ca si cheltuiala in evidentele contabile. Eu solicit sa nu mai apara acest proiect pe ordinea de zi a CA, este o propunere total ilegala.”

Despre cele scrise in e-mail de catre Alexandru Anghel Maricel Popa , presedinte Consiliul Judetean Iasi, spune :
” Nu cunosc aceasta speta ”

Tot despre cele scrise in e-mail de catre Alexandru Anghel Catalin Bulgariu , director general Aeroportul International Iasi, spune:
” Ceea ce s-a aprobat de catre Consiliul de Administratie este de a face un Master plan care la final sa imi dea in studiu de fezabilitate care sa imi arate toate optiunile de dezvoltare a Aeroportului Iasi. Aceasta inseamna ca toatep lanurile urbanistice si toate detaliile care le avem in Aeroport inregistrate pe baza contractelor anterioare se pun la un loc si se realizeaza un Masterplan pe baza lor. Deci, nici nu se dau la o parte , nici nu se arunca la gunoi , nici nu se dosesc undeva ci toate se pun la un loc astfel incat sa facem acest Masterplan, adica sa verificam absolut toate elementele . Valoarea totala la final la acest Masterplan va cuprinde contabil toate cheltuielile facute pentru planurile anterioare. Elementul de denumire atrage dupa sine doar daca vreau sa fac altceva, dar eu nu fac altceva ci eu pun la un loc toate elementele de analiza facute anterior. Toate studiile exista in contabilitatea unitatii la final le vom pune la un loc si facem unul care sa le inglobeze pe toate”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *