VIDEO – RISC DE INFECTARE CU COVID-19 LA PRIMARIA SIRETEL

Gelu si Doina Spaiuc ocupa functia de primar, respectiv viceprimar, in comuna Siretel, după alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ambii au candidat pe lista Partidului Social Democrat.


In data de 15 aprilie 2021 , potrivit newspascani.com , Gelu si Doina Spaiuc sunt in izolare la domiciliu dupa ce au fost depistati pozitiv cu coronavirus.
Alesii locali au fost convocati intr-o sedintă extraordinara de indata, pentru a desemna un consilier care să preia parte din atributii.
Consilierul local Gabriel Dulegheru a fost ales ca in perioada 16.04.2021 – 28.04.2021 sa indeplineasca atat atributiile primarului comunei Siretel cat si pe cele ale viceprimarului comunei Siretel cu respectarea drepturilor si obligatiilor corespunzatoare functiei de primar.


In data de 16 aprilie 2021 printr-un apel la 112 un cetățean sesizează Poliția spunând:
” Doamna Spaiuc Doina, depistata cu COVID-19, a fost la cumparaturi fara masca in Pascani si pleaca acum spre Siretel cu masina proprietate a Primariei.”


In data de 19 aprilie 2021 angajatii primariei nu poarta masca in interiorul Primariei chiar daca stiu ca primarul si viceprimarul au COVID-19 si sunt in izolare la domiciliu .
La intrebarea ” Ce masuri de prevenire sau luat ? ” Gabriel Dulgheru, consilier local cu atribuții de primar, a raspuns ” Măsurile sunt foarte măsuri luate.”

Potrivit newspascani.com unii consilieri au acuzat edilul local ca ar fi știu mai demult ca este confirmat pozitiv, dar a continuat să vină la lucru.


Despre situatia de la primaria Siretel Anca Vîjiac , purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a declarat:
” Ca urmare a aspectelor semnalate , conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a dispus efectuarea de verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor care se impun. „
Despre situatia de la primaria Siretel Marius Voicescu, purtator de cuvant la Direcția de Sanatate Publica Iasi a declarat:
” Avand in vedere cele sesizate vom verifica aspectele relatate si in perioada următoare vom avea un punct de vedere cu privire la respectarea masurilor de protectie pentru protejarea impotriva COVID-19 „

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *