VIDEO – SCANDAL IN CJ IASI PRIVIND SIGURANTA OPERATIONALA A AEROPORTULUI IASI

Consilierii județeni ai Opoziției au cerut șefilor Consiliului Județean (CJ) și ai Aeroportului Iași să ia măsuri urgente pentru siguranța pasagerilor care trec prin cea mai mare poartă aeriană din Moldova.

Consilierul județean UNPR Mircea Manolcahe a atras atenția șefilor din CJ că sunt probleme grave la Aeroport, la pista de decolare-aterizare, iar siguranța pasagerilor este pusă în pericol.

În urma reviziei din 15 ianuarie 2018 s-a constatat că nu au fost finalizate lucrările de remediere a defecțiunilor constatate anterior precum și că nu s-a asigurat impermeabilizarea suprafeței de rulare a pistei înainte de intrarea în sezonul rece, favorizându-se astfel apariția și dezvoltarea degradărilor mai mari ale structurei de rezistență a pistei in timp (crăpaturi, gropi, burdușiri, denivelări etc.).

S-a mai constatat și desprinderea materialului utilizat la fixarea lămpilor de baliaj, prezentând risc ridicat de smulgere și aruncare de catre jetul de aer a aeronavelor la decolare-aterizare”, a spus Manolache.

Consilierul județean UNPR Mircea Manolache a cerut măsuri pentru asigurarea exploatării lucrării în condiții normale de siguranță, mai ales că, în aprilie, s-a constatat că problemele nu au fost remediate.

Manolache a cerut un punct de vedere și din partea noului director general al Aeroportului, Cătălin Bulgariu, pe care-l consideră responsabil de scăderea numărului de pasageri tocmai datorită deficiențelor semnalate la pistă.

Atmosfera în Consiliu s-a încins în momentul în care președintele Maricel Popa a declarat că problema pistei nu este una importantă, ci una de la… diverse. Conducerea CJ și a Aeroportului au încercat să minimalizeze importanța deficiențelor, lucru care i-a iritat pe toți consilierii Opoziției.


sursa text: infoiasionline.ro

Pentru că a participat la un miting la București și a purtat o insignă cu ”Jos Statul Paralel!„ și pentru că nu îi încheie contractul de muncă lui Gheorghe Nichita, consilierul județean Romeo Vatră i-a cerut DEMISIA LUI MARICEL POPA.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *