VIDEO – SEXGATE IN SUTANA : Fostul episcop de Huşi, arestat preventiv pentru 30 de zile

UPDATE 2! Fostul episcop Corneliu Onilă a fost dus ca un lord în arest, fără a fi încătușat și cu un geamantan în care avea obiecte personale. Mandatul a fost emis de Curtea de Apel Iași, pentru că la data comiterii faptelor era Episcop de Huși, funcție echivalentă cu cea a unui secretar de stat. Din acest motiv, o eventuală contestație a deciziei magistraților Curții de Apel Iași se va putea face la Înalta Curte de Justiție și Casație. Este posibil să fim părtași la un proces care va scoate la iveală dezvăluiri incredibile legate de obiceiurile imorale ale fostului episcop.

UPDATE 1! Instanta a emis un mandat de arestare pe numele celor doi clerici, Onilă şi Jitaru, pentru 30 zile.

LA JUDECATĂ… În aceste momente, cei doi clerici sunt în sala de judecată, aduși de procurori, cu propunere de arestare preventivă. În scurt timp, fostul episcop de Huși va afla dacă va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv sau dacă se va bucura de o măsură mai ușoară restrictivă de libertate. Iată acuzațiile aduse de procurori fostului episcop dar și preotului Sebastian Jitaru:

Onilă Cornel, fost Episcop de Huși, aflat în stare de reținere, măsură dispusă prin Ordonanță în prezenta cauză, cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de agresiune sexuală în formă continuata în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei și o infracțiune de viol în formă continuată.

Jitaru Sebastian Cristi, fost calugăr Arhimandrit, aflat în stare de deținere, fiind în executare pedeapsă dispusă printr-o hotarâre de condamnare definitivă, anterioară, cercetat pentru săvârșirea următoarelor fapte: trei infracțiuni distincte de viol în formă continuată în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor, șantaj în formă continuata și agresiune sexuală în dauna unei persoane vatamate minore la momentul comiterii faptei. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

sursa text & foto : vremeanoua.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *