Marius Ostaficiuc, candidat AUR la Consiliul Județean Iași: ”Avem soluția pentru ieșeni! Inelul de centură al municipiului este realizabil! (P)

Marius Ostaficiuc, candidat AUR la Consiliul Județean Iași: ”Avem soluția pentru ieșeni! Inelul de centură al municipiului este realizabil!

Alianța pentru Unirea Românilor va implementa un proiect important din punct de vedere al traficului rutier pentru municipiul Iași. Deși în ultimii ani s-a tot vorbit de o centură am orașului, administrațiile locale au bătut pasul pe loc, fără a face ceva concret pentru un astfel de obiectiv. Echipa AUR a identificat oportunitatea și a evidențiat principaul aspect legat de fluidizarea traficului și scoaterea mașinilor grele în afara orașului. ”Transportul greu trebuie scos din municipiu. O bună parte din traficul metropolitan trebuie scos, de asemenea, din oraș. Toată lumea din suburbii traversează zona centrală în loc să meargă pe Centură. Trebuie să închidem complet Inelul cu Centura de Nord, respective Lețcani-Valea Lupului-Popricani-Holboca-Tomești-Bucium-Valea Adâncă”, a transmis Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Iași. Candidatul AUR a mai susținut că proiectul trebuie realizat de urgență de Consiliul Județean Iași. ”Nu mai trebuie să așteptăm Autostrada A8, care nu va rezolva problema de trafic metropolitan și nici cea de trafic greu. Trebuie să facem această centură imediat. Doar în acest moment, Iașul va deveni un oraș de nivel european. Jumătate din traficul din oraș se mută pe Centură. Poluarea scade, orașul se eliberează, putem amenaja scuaruri, piste de biciclete. Centura va dezvolta zonele adiacente, vom avea noi spații industriale, logistice, de turism și de servicii. Se crează premisele dezvoltării economice a zonei metropolitane nord și est. Este un proiect pe care îl putem implementa și care este un deziderat AUR”, a mai spus Marius Ostaficiuc. Conform acestuia, proiectul ara junge la circa 250 milioane euro, termenul de finalizare fiind 2027. Ostaficiuc a ținut să arate că nici unul din ultimii șefi ai județului iași nu au mișcat nimic pentru o astfel de centură. „În Bihor s-au făcut 7 centuri în 4 ani. În județul Iași nu s-a făcut nicio Centură în 25 de ani. Ultimii 8 ani, cu Maricel Popa de la PSD și cu Costel Alexe de la PNL, au fost pierduți. De doi ani se lucrează la un studiu de fezabilitate la Podu Iloaiei și tot nu este gata. Partidele mari sunt vinovate de subdezvoltarea județului din ultimii 30 de ani față de vestul țării. În afară de averi, conducătorii Iașului n-au făcut nimic pentru oameni”, a mai spus Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la Consiliul Județean Iași.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *