Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la CJ Iași: ”Sănătatea ieșenilor este prioritară. Programul AUR cuprinde centre de imagistică în toate orașele din județ” ( P )

Alința pentru Unirea Românilor propune crearea a patru centre noi de imagistică în județul Iași. Obiectul cuprins în programul de guvernare locală a AUR prevede construcția centrelor de screening și imagistică în Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău și Podu Iloaiei, tocmai pentru ca locuitorii acestor orașe și a comunelor învecinate să nu mai fie obligați să vină zeci de kilometri până la Iași pentru un control medical. ”

Fiecare din aceste centre vor asigura servicii medicale pentru un bazin de 70.000-100.000 de locuitori. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Iași, să fie umiliți la cozi interminabile, zile în șir. Mutăm prevenția și diagnosticarea în cele patru centre urbane din județul Iași, aducem îngrijirea medicală mai aproape de oameni. Modernizăm centrele de permanență și investim în unitățile de urgență. Este un proiect de la care nu dăm înapoi, un obiectiv pe care îl vom implementa tocmai pentru că ne dorim să avem grijă de sănătatea ieșenilor”, a spus Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la Consiliul Județean Iași. Acesta a mai menționat că obiectivul AUR va fi implementat de bun început. „Este nevoie de spații noi, cu toate facilitățile, și de aparatură de ultimă oră. Cei mai buni medici se vor bate să lucreze în aceste unități, pentru că vor avea condiții ca în Occident. Este un deziderat al AUR, un proiect pentru sănătatea noastră, a tuturor locuitorilor județului. AUR nu se dezmnite, AUR nu dă nicio clipă înapoi”, a mai spus Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la Consiliul Județean Iași. Costurile obiectivelor medicale au fost estimate la 60 milioane euro, cu termen de finaluzare pentru Pașcani și Hârlău anul 2026, în vreme ce Târgu Frumos și Podu Iloaiei vor fi gata în 2027. Ca finanțare, AUR a identificat surse ca
bugete locale, bugetul județean, Programul Național de Investiții al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *