VIDEO – BABY BOX A VENIT LA MATERNITATEA ” CUZA VODA ” DIN IASI

Inițiată de Salvați Copiii în colaborare cu Kaufland România, Campania Primul Zâmbet a ajuns în Capitala Moldovei, la cea mai mare maternitate din țară, Spitalul Clinic de Obstetrică -Ginecologie „Cuza Vodă” Iași.

Prin intermediul campaniei 100 de proaspete mămici din Iași, au primit în dar pentru fiecare copil câte o cutie cu produse de igienă și îmbrăcăminte de primă necesitate (Baby Boxes), însoțite de un material educativ-informativ privind creșterea copilului în primii cinci ani de viață.

Campania se desfășoară la nivel național, prin care vor fi sprijinite 3000 de mame, din 30 de maternități din România, însemnând un sprijin major pentru mamele care provin din comunități vulnerabile. Cutiile conțin produse care se găsesc exclusiv în magazinele Kaufland: haine pentru copii din colecția Kuniboo, produse de igienă și îngrijire din gama bevola® baby, concepute special pentru pielea sensibilă a celor mici (șampon delicat, ulei de îngrijire și șervețele umede), scutece K-Classic, broșuri cu informații utile din partea Salvați Copiii și alte lucruri necesare bebelușilor. Proiectul cutiilor Primul Zâmbet are la bază conceptul cutiei finlandeze (The Finnish Box), oferită de guvernul Finlandei tuturor mamelor însărcinate în ultimul trimestru și care conține diverse lucruri necesare primelor zile din viața nou-născutului. Mai mult, Cutia finlandeză este și o politică publică de sănătate care a înregistrat rezultate extraordinare în scăderea mortalității infantile în această țară, fapt prin care ne dorim ca acest lucru să se întâmple și în țara noastră.

„Campania Primul Zâmbet vine în continuarea măsurilor de prevenirea mortalității infantile. De la începutul campaniei – Fiecare Copil Contează, Salvați Copiii a donat aparatură medicală județului Iași, ce a constat în 19 aparate,  valoarea totală fiind de 177.100 Euro. Încă de la inceputul programului de dotare a maternităților cu echipamente am inițiat și activități de educare a tinerelor mame, astfel încât, această nouă campanie vine în completarea nevoilor de suport a mamelor pentru îngrijirea și creșterea copilului.”- a declarat doamna Ioana Atasiei, președinte Salvați Copiii Iași. 

În prezent, Finlanda are cea mai mică rată a mortalității din Europa: 1,7 decese la 1000 de născuți vii, în timp ce, la nivelul României, mortalitatea infantilă este cea mai ridicată din Europa, cu o valoare de 7 la mie, dublu față de media Uniunii Europene care a ajuns la 3,6 la mie, conform datelor Institutului Național de Statistică. Această campanie este un act de responsabilitate socială  prin care alături de comunitate, medici specializați și donatori ne dorim să reducem mortalitatea infantile din țara noastră.

„În numele domnului manager și  al colectivului medical de la maternitatea Cuza Vodă,  vreau să mulțumesc Organizației Salvați Copiii pentru promovarea și punerea în practică a acestei idei de oferire a acestor cutii Baby Boxes care sunt foarte bine venite, mai ales pentru mamele care provin din familii defavorizate. Știm că este foarte greu ca o prospătă mămică să își poată achiziționa aceste produse de îngrijire, care sunt absolut esențiale pentru venirea pe lume a unui nou-născut. La fel de important este și oferirea acestui caiet al copilului, un ghid de instruire prin care mama se poate informa cum să își îngrijească și crească nou-născutul.” – a declarat doamna prof.dr.Maria Stamatin, șef secție neonatologie, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza Vodă Iași.

Acestă campanie este gândită a fi începutul unei bune practici în România, care să ajute mamele în noul lor rol și să le ofere informații utile legate de importanța controalelor medicale și a îngrijirii corecte a celor mici. Acest nou model de informare se adaugă eforturilor anterioare ale Organizației Salvați Copiii de implicare în reducerea mortalității infantile prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.

Salvați Copiii România  este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României. VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 28 de ani de activitate, peste 1.750.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii. În campania de promovare a dreptului la viață al copiilor, Salvați Copiii România va dota până la sfârșitul anului 2018, 88 de maternități cu 515 echipamente necesare vieții pentru 42.000 de nou-născuți. Totodată, lucrăm anual în 42 de comunităţi rurale dezavantajate din 14 județe pentru un număr de 6.770 de beneficiari (2.991 copii între 0 și 5 ani, din care 1.356 sub un an, 1.779 mame, 2.000 gravide). Pentru mai multe informaţii despre activitatea Salvați Copiii România, vizitaţi www.salvaticopiii.ro

sursa text: curierul-iasi.roa

Facebook Comments