VIDEO – DOSAR PENAL LA OPERA ROMANA DIN IASI

Pe motiv ca nu a aflat motivul pentru care jurnalistul independent Dan Cotcaru merge la secretariatul Operei Romane din Iasi, un cetatean aflat la intrarea in Opera Romana din Iasi a devenit agresiv.
„inchide telefonul acela ca ti-l bag in c*r ” si ” inchide telefonul acela ca ma doare pe mine-n … ” spune cetateanul jurnalistului

Cetateanul a stans bratul jurnalistului si cu brutalitate l-a impins pe usa in afara institutiei unde a lovit telefonul cu care era filmat, telefon care la contactul cu cimentul s-a spart.
In tot acest timp cetateanul nu avea ecuson, uniforma si nu s-a recomandat ca fiind agent de paza
In urma unui apel la 112 au venit politistii care au constatat ca cetateanul este angajat al Operei Romane din Iasi.

„Urmare a sesizarii facute, politistii au intocmit un dosar penal in care efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere.” a spus Anca Alecandra Vijiac, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

„Imi pare rau pentru cele intamplate!” a spus Andrei Fermesanu,manager al Operei Nationale Romane din Iasi

” Conform art. 13 alin. 1 din LG. 333.2003, personal de paza proprie inseamna inclusiv paznic, portar sau controlor de acces.
Cf. alin. 2 al art. 13, personalul din paza proprie se dotează cu uniforme, echipament de protectie si semne distinctive, pe care le poarta in timpul executarii serviciului.
Potrivit art. 43 din aceeasi lege, personalul de paza are obligatia de a purta in timpul serviciului un ecuson de identificare cu numele si prenumele, precum si cu denumirea unitatii la care este angajat.
Art. 57. – Nerespectarea dispozitiilor prezentei legi atrage, dupa caz, raspunderea civila, materiala, disciplinara, contraventionala sau penala.” spune Iulian Gafon, avocat.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *