VIDEO – MASTERCLASS CU SOPRANA ELENA MOSUC ( laureata a premiului Oscar della Lirica )

Soprana Elena Moşuc a rămas în oraşul natal, Iaşi, după succesul avut pe 6 aprilie în cadrul galei susţinute la Operă cu prilejul aniversării a 30 de ani de carieră internaţională, pentru a le oferi un masterclass artiştilor ieşeni, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, masterclassul se va încheia miercuri, cu un recital susţinut de cursanţi în foaierul teatrului liric ieşean.

„Ne bucură enorm faptul că o vedetă mondială, cum e doamna Moşuc, a fost de acord să ofere cursuri de măiestrie şi tehnică vocală în instituţia în care a început glorioasa dumneaei carieră artistică. Masterclassul susţinut de un star precum Elena Moşuc a creat o emulaţie deosebită în lumea operei ieşene, tinerele talente existente fiind încântate de faptul că au privilegiul de a lucra cu o personalitate de talie internaţională”, a declarat managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu.

Câştigătoare în 2019 a celui mai important trofeu al operei mondiale, Oscar della lirica, artista care a cucerit publicul din cele mai faimoase teatre ale lumii, ca Teatro alla Scala din Milano, Metropolitan Opera House din New York sau Royal Opera House din Londra, susţine în aceste zile un masterclass la care participă tineri interpreţi ai Operei Naţionale Române din Iaşi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi.

„Am mai ţinut astfel de cursuri în Bucureşti, dar şi în Japonia sau Elveţia, însă acest masterclass, care se derulează acasă, este primul organizat de o Operă Naţională. Lucrez cu foarte mare plăcere, am avut bucuria de a găsi multe voci bune. Tinerii ieşeni sunt inteligenţi, receptivi, rezultatele s-au văzut imediat. Pun accent pe lucrul la tehnica respiraţiei, despre care se ştie mai puţin”, a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, soprana Elena Moşuc.

Cursanţii s-au arătat încântaţi de faptul că au privilegiul de a lucra cu o soprană de top.

Elena Moşuc este cetăţean de onoare al Iaşiului, titlu primit în anul 2010.

sursa text: stiripesurse.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *