VIDEO – Europarlamentarul Corina Cretu despre cum a ratat Romania 5 miliarde euro : ” Nu stiu, trebuie sa vorbesc cu Liviu „

Europarlamentarul Corina Cretu a dezvaluit ca in 2017, cand era comisar european, i-a spus ministrului Transporturilor Lucian Sova ca sunt bani europeni pentru studiul de fezabilitate la autostrada Iasi-Targu Mures, insa ministrul i-a raspuns: “Trebuie sa vorbesc cu Liviu“.

Corina Cretu a spus sambata, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca PSD a facut un rau imens tarii pe plan extern, iar acest lucru a dus la decredibilizarea Romaniei pe mai multe planuri.  Europarlamentarul Pro Romania a povestit un episod petrecut in 2017, cand, in calitate de comisar european, a discutat in biroul sau de la Bruxelles cu ministrul de atunci al Transporturilor Lucian Sova pe tema autostrazii Iasi-Targu Mures.

“La mine in birou, am martori, i-am spus ca anul viitor va fi Anul Centenar, hai sa facem un gest simbolic. Avem inca cinci miliarde de euro la dispozitie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanta totul, dar macar sa pornim studiul de fezabilitate pentru autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni. Hai sa facem un gest si apoi din 2021 sa incepem constructia in exercitiul financiar viitor. Toata lumea a ramas socata de raspunsul ministrului, care a spus ‘Nu stiu, trebuie sa vorbesc cu Liviu (Liviu Dragnea – n.r.)’. Asa mi s-a intamplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul sa ia o decizie“, a declarat europarlamentarul Corina Cretu

Ea a spus ca in timpul mandatului de comisar nu a mai existat o astfel de abordare din partea vreunui ministru dintr-o tara europeana.

“Inca mai erau bani atunci pentru studiul de fezabilitate la autostrada Moldovei. Imi pare foarte rau ca Romania nu s-a pregatit suficient. Investitiile de infrastructura sunt complexe, pregatirea ia ani de zile din punct de vedere tehnic si financiar. De aceea am plecat inca din 2014 cu ideea de a avea proiecte. Sper ca Moldova sa creasca, este printre cele mai sarace din Uniunea Europeana“, a spus Corina Cretu.

sursa text : aktual24.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *