VIDEO – GETO – DACII DIN MOLDOVA VOR AUTOSTRAZI ( #șîeu )

O apariție inedită la manifestările de azi de la Cumpărătura, la inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova a fost un grup de oameni care arătau ca dacii de odinioară. Aveau inclusiv steagul dacic. Este probabil tot un mesaj pe care vor să-l trimită. Autostrăzile din România sunt de pe vremea dacilor! La fel ca și ceilalți participanți ei au vrut să vadă cu ochii lor că în Moldova se poate construi măcar un metru de autostradă!

Protestul ”România vrea autostrăzi”, pe care omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi l-a iniţiat la începutul lunii martie, a adunat mii de adepţi din întreaga ţară, nu doar din Moldova. Firme din toate domeniile, care au mii de angajaţi, au anunţat că vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute întrerup activitatea. De asemenea, s-au alăturat protestului Consiliul Judeţean Braşov şi mai multe primării, cele mai mari fiind cele din Iaşi, Braşov şi Târgu Jiu. Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” care construieşte un spital la Bucureşti, protestează, la ora 15.00, în faţa Ministerului de Finanţe. În plus, s-au alăturat protestului sindicaliştii de la ROMATSA şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS. Mai protestează faţă de situaţia jalnică a infrastrcturii din România sportivi, personalităţi, dar şi persoane fizice. Şi reprezentanţii Companiei de Transport Public Iaşi au spus că se alătură manifestului #RomâniaVreaAutostrăzi şi susţin realizarea proiectelor de infrastructură rutieră din România. Astfel, astăzi, de la ora 15, timp de 15 minute, toţi cei peste 80 de angajaţi din categoria administrativă a societăţii îşi vor întrerupe activitatea, în semn de protest, arata stiridinbucovina.ro.


„Am venit aici la Suceava la protestul „România vrea autostrăzi” – #şîeu pentru ca Moldova si nu numai Moldova ci toata tara are nevoie de autostrazi ” a spus Constantin Lapusneanu , reprezentant al Asociației culturale Geto-Dacii din Moldova

”2.000 de oameni mor anual pe şoselele din România. Câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Noi tot înghiţim şi stăm tăcuţi. Dacă un angajat nu-şi ia leafa în ziua stabilită ce se întâmplă? Sau dacă firmele mele nu virează banii la stat pe data de 25 în fiecare lună? Dar cine răspunde că nu avem autostrăzi? Chiar că suntem luaţi de proşti”, a afirmat Ştefan Mandachi la iniţierea protestului.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *